У Ватутіному на День партизанської слави привітали двох ветеранів

У Ватутіному на День партизанської слави привітали двох ветеранів

22 вересня з нагоди Дня партизанської слави Ватутінській міський голова Василь Гончаренко, голова міської організації ветеранів Ніна Сташевська та відповідальний секретар ради ветеранської організації Тетяна Баннікова відвідали за місцем проживання двох ветеранів партизанського руху в Україні в часи Великої Вітчизняної війни Галину Коросташ та Надію Лікіну, а також вдову колишнього партизана Оксану Гуменюк. Про це «Новій Добі» повідомили у Ватутінській міській раді.

Міський голова вручив ветеранам вітальні листівки та премії. Представники ради ветеранів подарували квіти.
Не дивлячись на поважний вік, жінки з ранку чекали гостей. Вони подякували міському голові та представникам громадської організації за те, що їх пам’ятають, адже надзвичайно важливо відчувати увагу та усвідомлювати, що обпалені війною юні роки життя не минули дарма.

Під час зустрічі ветерани у розповідях повертались до тих буремних часів, коли на нашій землі господарював ненависний ворог.
Оксана Микитівна Гуменюк розповіла про свого покійного чоловіка Мар’яна Івановича, який з 1942 по 1945 рік воював у партизанському загоні імені Щорса, що дислокувався в районі селища Березно біля річки Случ. Не забула згадати про враження чоловіка від зустрічі в Путивлі з легендарним Ковпаком, про тісне спілкування бойових побратимів у повоєнні часи, які організовував безпосередній керівник Мар’яна Івановича Никифор Трохимович Сазанович.

Оксана Микитівна вже 6 років як поховала свого чоловіка, але свято береже пам\’ять про його бойові подвиги, часто переглядає альбоми з численними фото. Вони зігрівають душу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x