Черкаський театр зібрав для захисників більше 4 тис грн

Черкаський театр зібрав для захисників більше 4 тис грн

Нещодавно Черкаський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка презентував черкаським глядачам патріотичний концерт «Театр Шевченка – захисникам вітчизни», увесь збір від якого від початку призначався передати на потреби військових у зоні АТО. Театру вдалося зібрати 4 265 гривень від показу спектаклю та ще до 800 гривень глядачі пожертвували окремо, через спеціально встановлену благодійну скриньку. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській міській раді.

За словами директора Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Володимира Осипова, зібрані театром від вистави кошти було передано до єдиного фонду на підтримку військових у зоні АТО, створеного при Черкаській ОДА.

– Ми запланували ще один показ патріотичного концерту «Театр Шевченка – захисникам вітчизни», який відбудеться 28 вересня о 17.00, та кошти від якого також буде передано на потреби наших військових, –зазначив Володимир Осипов. – Сподіваємось, що черкащани відреагують більш жваво – і ми матимемо аншлаг, та зможемо зібрати більше коштів для наших хлопців, які воюють із ворогом. Адже у наш непростий час така пожертва, як квиток у театр – це мінімум, що може зробити кожен із нас для тих, хто захищає нас і нашу батьківщину. Крім того, театр запланував цикл виїзних концертів Черкащиною, зібрані від яких кошти (крім технічних витрат на вистави) також буде передано до фонду підтримки військових у АТО.

Отож, 28 вересня, о 17.00, театр запрошує всіх небайдужих черкащан-патріотів на концерт «Театр Шевченка – захисникам вітчизни», основний сюжет якого – приїзд концертної бригади Театру імені Шевченка до військових, які знаходяться в розташуванні «ротації».

Актори театру по обидва боки рампи: вони і солдати-добровольці, вони й актори, які показують бійцям уривки з вистав театру. Художній прийом «сцена на сцені» дозволяє глядачам зазирнути у світ театру, який виходить на передову. Вже не буде мистецького відсторонення, і байдужим не залишиться жоден глядач.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x