У Чорнобаї відзначили 71 річницю визволення краю

У Чорнобаї відзначили 71 річницю визволення краю

71-ий рік в усіх селах Чорнобаївського району, у найвіддаленіших куточках, і нащадки несуть квіти та свою безмежну повагу до святих місць, разом з квітами покладаючи до Вічного вогню часточки своїх вдячних сердець.
23 вересня в смт. Чорнобай на Пагорбі Слави відбулись урочисті заходи присвячені 71-ій річниці визволення Чорнобаївщини від фашистських загарбників. Про це «Нову Добу» поінформували в Чорнобаївській РДА.

З вітальним словом до учасників мітингу звернувся голова райдержадміністрації Григорій Зінченко: «У боях за визволення району загинуло близько 2 тисяч воїнів, у тому числі 26 офіцерів. На війну з району пішло понад 16 тисяч, не повернулось з фронтів війни – 12 тисяч. У вересні 1943 року прийшло жадане визволення. 23 вересня – селище Чорнобай, 21 – 27 вересня весь Чорнобаївський район був визволений від фашистів військами 5-ї гвардійської та 53-ї армії Степового фронту та 52-ї армії Воронезького фронту. Сьогодні наша черга відстояти мир на нашій землі, в рідній Україні! У нас є з кого брати приклад. Давайте разом оточимо своєю увагою і турботою тих, хто відстояв мир і об’єднаємось для допомоги нашій українській армії та переселенцям – сьогодні».

На мітингу також виступили ветеран Великої Вітчизняної війни Григорій Труш та учасник АТО, старший лейтенант Валентин Киян.

Присутні вшанували світлу пам’ять всіх, хто загинув, відстоюючи мир на Україні хвилиною мовчання та покладанням квітів та гірлянд до Меморіалу Слави.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x