На Черкащині виборчі бюлетені будуть 60 см завдовжки

На Черкащині виборчі бюлетені будуть 60 см завдовжки

ЦВК на своєму засіданні 20 листопада затвердила форму і тексти виборчих бюлетенів з повторних виборів народних депутатів України 15 грудня для голосування в одномандатних виборчих округах № 94, 132, 194, 197, 223. Про це «Новій Добі» повідомляє ІА «Прочерк».

ЦВК встановила, що в одномандатних виборчих округах №№ 194 і 197 (Черкащина) вони матимуть ширину 20 см і довжину 60 см. Така довжина обумовлена необхідністю внесення до бюлетеню великої кількості кандидатів у нардепи: у 194-му окрузі їх 17, а у 197-му – 18.
Утім, черкаські бюлетені не будуть найдовшими в Україні. Так, в округах №94 (Київська область) і 223 (м. Київ) вони матимуть довжину 1 м. Найкоротші бюлетені (40 см завдовжки) будуть у виборчому окрузі №132 (Миколаївська область).
ЦВК встановила, що текст виборчого бюлетеня друкується державною мовою на одному аркуші світло-зеленого кольору, лише з одного боку, з використанням спеціальних видимих та невидимих захисних фарб, які змінюють свої фізичні характеристики під дією ультрафіолетового та інфрачервоного опромінювання, графічних захисних елементів, а також із проставленням номера виборчої дільниці захисною фарбою, що проявляється на звороті виборчого бюлетеня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x