Посадові особи районів області підвищували кваліфікацію

Посадові особи районів області підвищували кваліфікацію

Реалізація в регіоні державної політики з підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування в нових політичних та економічних умовах набуває інноваційних форм та методів. Черкаський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів провів виїзні тематичні короткострокові семінари «Взаємодія органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування у вирішенні регіональних проблем» для державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування Катеринопільського і Монастирищенського районів. Про це «Нова Доба» дізналася в ОДА.

Програми семінарів розроблялися з урахуванням потреб районів. Для посадовців Катеринопільського району викладачі-практики провели «круглий стіл», під час якого були обговорені практичні питання проведення адміністративної реформи в Україні та шляхи реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Для державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування Монастирищенського району програма семінару передбачала тематичні зустрічі з питань кадрової політики в органах місцевого самоврядування; реалізації земельної реформи; містобудування та забудови сільських населених пунктів в області; благоустрою населених пунктів; забезпечення соціального захисту громадян тощо.

На виконання Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» в рамках виїзного семінару були проведені практичні заняття та надані практичні рекомендації щодо проведення антикорупційних заходів в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування; запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Ефективність семінару значною мірою залежала від тісної співпраці організаторів заходу – адміністрації Центру з керівниками Катеринопільського та Монастирищенського районів, які забезпечили необхідні умови для якісної роботи викладачів та слухачів.
За програмами виїзних семінарів більше 500 посадовців регіону отримали нові професійні знання і навички, які допоможуть їм приймати ефективні управлінські рішення на місцях.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x