Тепер сесія обласної транслюватиметься on-line

Тепер сесія обласної транслюватиметься on-line

25 вересня, у ході третього пленарного засідання, депутати обласної ради продовжили розгляд питань порядку денного тридцять четвертої сесії.
Під час роботи депутатами обговорено й підтримано питання про внесення змін та доповнень до Регламенту обласної ради. Останні стосуються забезпечення відкритості та доступності інформації про сесійні засідання, присутності депутатів на них та роботи постійних комісій. Про це «Нову Добу» поінформували в Черкаській обласній раді.

Зокрема, рішенням забезпечується on-line трансляція пленарних засідань обласної ради на офіційному веб-сайті обласної ради у мережі Інтернет; сесії обласної ради проводяться гласно із забезпеченням права кожного бути присутнім на них, крім випадків, передбачених законодавством; інформація про присутність та поіменне голосування депутатів розміщується на офіційному сайті обласної ради; рішення обласної ради підлягають обов’язковому оприлюдненню, висновки і рекомендації постійної комісії, протоколи її засідань також є відкритими та оприлюднюються.

Питання про організацію роботи обласної ради депутатами було запропоновано доопрацювати профільною комісією у зв’язку з доповненнями, внесеними депутатом Любов’ю Майбородою, та внести на наступну сесію як доповнення до регламенту ради.

Крім того депутати розглянули питання про клопотання щодо присудження Премії Верховної Ради України. Щорічну премію, яка дається педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів, рекомендували присудити Аллі Азізовій – директору державного навчального закладу «Черкаське вище професійне училище», однак для прийняття рішення не вистачило голосів.

Також народні обранці проголосували за низку звернень до Верховної Ради України і Кабінету Міністрів України. Зокрема, щодо спрощення на законодавчому рівні процедури визнання вантажів гуманітарною допомогою; щодо окремих питань пенсійного забезпечення інвалідів з числа учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Також депутати звернулися до столичної влади щодо окремих питань забезпечення житлом громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та щодо прийняття загальнодержавної програми допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x