У Черкасах читали лекції з сімейної медицини

У Черкасах читали лекції з сімейної медицини

25 вересня на базі Черкаського державного технологічного університету пройшов черговий щорічний науково-практичний семінар «Актуальні питання сімейної медицини в Україні». У заході взяли участь заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Найдан, представники Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика та медики Черкащини й Кіровоградщини, а саме: сімейні лікарі загальної практики сімейної медицини, педіатри, терапевти. Про це «Новій Добі» повідомили в департаменті охорони здоров’я ОДА.

Так, зі вступним словом виступила професор, проректор із лікувальної роботи Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика Ніна Гойда. У ході виступу вона наголосила про доцільність й важливість проведення такого заходу.

– Наша головна мета – це поліпшення здоров\’я населення, забезпечення рівного й справедливого доступу всіх громадян до медичних послуг належної якості за рахунок розвитку сімейної медицини в Україні та становлення її на європейський рівень, – зазначила Ніна Гойда.
Крім того, професор подякувала Черкащині за гостинність, відзначивши, що саме в цьому регіоні вдалось вперше відкрити філію кафедри сімейної медицини Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика на базі Центру підвищення кваліфікації лікарів і провести виїзний цикл спеціалізації за фахом «Загальна практика-сімейна медицина».

У свою чергу, Олег Найдан, виступаючи, додав що на базі обласного Центру підвищення кваліфікації лікарів уже проведено 7 таких циклів, під час яких підготовлено 215 лікарів-спеціалістів. Наразі там проводиться черговий виїзний цикл спеціалізації за фахом «Загальна практика-сімейна медицина», де навчається ще 21 лікар.
– Хочу наголосити на важливості проведення таких науково-практичних семінарів, які мають теоретичне і практичне значення в удосконаленні стратегії реформування первинної медико-санітарної допомоги у державі та в повсякденній роботі лікувально-профілактичних закладів і покращенні медичного забезпечення населення. Сподіваюсь, що учасники семінару, обмінюючись інформацією та досвідом, зроблять свій вклад у вирішення такої важливої задачі як розвиток сімейної медицини, – зазначив заступник директора департаменту.

Загалом під час семінару присутні мали змогу послухати теми щодо імунопрофілактики, лікування кардіологічних захворювань, цукрового діабету, артеріальної гіпертензії тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x