Черкаські дорожники: з ожеледицею впораємося!

Черкаські дорожники: з ожеледицею впораємося!

В Черкаській області завершується процес підготовки комунальних служб до зими. Для посипки доріг у зимовий період черкаські дорожники заготували 76% фрикційних матеріалів та 82% солі. Про це «Новій Добі» в службі автомобільних доріг у Черкаській області.

– Завдання «Укравтодору» – це розчищення доріг і боротьба з ожеледицею, завдання наших колег, партнерів у цій важкій роботі – це допомога, насамперед з тягачами, – наголосив голова Державного агентства Автомобільних доріг України Євген Прусенко.
Для того, щоб під час ускладнень погодної ситуації Черкаські дорожники впоралися зі своєю роботою «на відмінно» керівнику Служби автомобільних доріг в області доручено відпрацювати спільні дії щодо залучення техніки з підрозділів Міністерства оборони, Державної служби надзвичайних ситуацій. Лише за умови злагодженої роботи в зимовий період можливо забезпечити безперешкодний рух транспорту, особливо на підйомах та спусках, складних ділянках.

До роботи в зимовий період готові понад 6 тисяч одиниць техніки, тобто на 93%.
– На сьогоднішній день мало б завершитися виконання усіх заходів з підготовки до зимового періоду. Разом із тим план із заготівлі фрикційних матеріалів на 100% ще не виконаний у 14-ти дочірніх підприємствах, – повідомив керівник ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» Сергій Стельнякович.

Попри проблеми з показниками планової заготівлі піску та солі, в цьому році в країні підготувалися до зимового періоду краще, ніж у минулому, вважає голова Укравтодору.

– Зокрема, солі заготовлено більше: 124 тисячі тонн, піску – понад мільйон тонн по Україні. Залишається проблемним питання ремонту техніки та заготівлі паливно-мастильних матеріалів, – додав він.

Торік у цей же період на Черкащині заготували лише 28% солі, цього року – вже понад 80%. Дорожники запевняють, що заготівля триває, а наявних інертних матеріалів та солі для регіону вистачить на півтора–два місяці.

– Заготівля піску, відсіву та шлаку виконана на 76% і складає 38 тисяч тон, солі – на 82% і складає 5 тисяч тон. Також підготовлені 1720 снігозатримуючих щитів та 2300 дорожніх знаків для зимового утримання, доріг, – повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Черкаській області Сергій Болтов. – Готовність техніки на рівні 92%, оскільки частина її ще задіяна на дорожніх роботах.
Для боротьби зі сніговими заметами та ожеледицею в Черкаській області наявні 468 одиниць техніки: більше сотні комбінованих дорожніх машин та тракторів, 44 погружчики, 33 автогрейдери, 4 бульдозери та ін.

Філіями ДП «Черкаський облавтодор» укладені угоди на додаткове залучення техніки в разі виникнення надзвичайних ситуацій.
Також наприкінці жовтня на спільній нараді рятувальники, ДАІвці та дорожники скоординували свої дії під час реагування на складні погодні умови.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x