Черкасці сплатили понад 6,2 млн грн військового збору

Черкасці сплатили понад 6,2 млн грн військового збору

З 3 серпня в Україні почав справлятись військовий збір. Цей збір у розмірі 1,5% від об’єкта оподаткування запроваджено тимчасово, до 1 січня 2015 року, з метою підтримки української армії на період проведення військових дій.

«На сьогодні платники м. Черкас сплатили понад 6,2 млн грн військового збору, з яких у вересні вже надійшло понад 3 млн грн», – повідомив начальник Державної податкової інспекції у м. Черкасах Максим Криштопа, інформує «Нова Доба».

Відповідно до Закону України від 31 липня 2014 р. № 1621-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів», військовий збір стягується з:
– доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами;
– виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри.

Відповідальними за нарахування, утримання та сплату (перерахування) збору до бюджету є роботодавці та інші податкові агенти, які виплачують такі доходи на користь платника податку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x