У Собківському лісництві рослини вирощують у спеціальних контейнерах

У Собківському лісництві рослини вирощують у спеціальних контейнерах

Не лише про хорошу якість декоративного посадкового матеріалу, а й можливість його цілорічної реалізації дбають у Собківському лісництві Уманського лісгоспу. Для цього рослини вирощують у спеціальних контейнерах. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

За словами лісничого Собківського лісництва Петра Шевчука, такий підхід дає змогу висаджувати укорінені черенки упродовж трьох сезонів року. У той час як вирощені традиційним методом – лише навесні та влiтку. До того ж приживлюваність черенків, укорінення яких відбувалося в контейнерах, значно вища. Усе тому, що при перенесенні у відкритий ґрунт не пошкоджується коренева система рослини, а отже адаптація до нових умов проходить швидше та з менш відчутними наслідками для рослини.

Цього року в лісництві з’явилося відразу дві нових теплиці. В одній з них, площею у 180 квадратних метрiв, облаштували контейнерний майданчик. У подальшому планують розширювати кількість вирощеного в контейнерах посадматеріалу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x