Черкаські посадовці зустрілися з директором компанії «Євраліс»

Черкаські посадовці зустрілися з директором компанії «Євраліс»

Учора голова Черкаської районної ради Анатолій Анатолійович Яріш в обласній державній адміністрації взяв участь у зустрічі із генеральним директором компанії «Євраліс» в Україні та Росії Жан Батістом Масом. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській районній раді.

Компанія «Євраліс» – французька насіннєва компанія, яка займається дослідженнями, виробництвом та продажем якісного насіння кукурудзи, соняшнику, ріпаку, сорго та сої. Працює в Черкаській області протягом 7 років. Крім того, компанія у Франції є партнером «Бондюеля», який призупинив співпрацю із Черкащиною через корупцію та відкриті кримінальні справи.

На переконання голови Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка, інвестор не повинен знати в обличчя податкового інспектора, міліціонера чи ще когось із дозвільної структури. Навпаки, стверджує Юрій Олегович, слід створювати такі умови, за якими б інвестора берегли і давали інвестиціям бути вкладеними в область.
– Ми плануємо продовжувати інвестиційні плани в Черкаській області, хоча макроекономічна ситуація в Україні складна. Можливо, на деякий період ми призупинимо потік інвестицій, який планувався, але, як тільки почнеться реверс позитивного інвестиційного клімату, компанія буде впроваджувати інвестиції, – пообіцяв очільнику області Жан Батіст Мас. – Крім того, мені важко говорити від компанії «Бондюель», бо ми є тільки партнерами (вирощуємо для «Бондюеля» овочі на півдні Франції), але дійсно під час переговорів головною причиною припинення співпраці з Україною вони називали інвестиційний клімат. Другою причиною став потенціал інвестицій в Росії.

Натомість Жан Батіст запевняє, що компанія «Бондюель» не повністю порвала зв’язки із Україною.
– У 2012 році наша компанія «Євраліс» купила корпоративні права юридичної компанії «Маяк-Худяки». На території Худяків є земля – 28 гектарів. Ми її називаємо індустріальною землею. На ній компанія «Бондюель» планувала будівництво заводу. Тож ми домовилися, що протягом 5 років з моменту передачі корпоративних прав залишимо право на цю землю для компанії «Бондюель», якщо вона вирішить повернутися в Україну. У нас була певною мірою усна домовленість: якщо «Бондюель» повернеться в Україну, ми намагатимемося знайти партнерські відносини, наприклад, вирощувати для них продукцію, – висловив припущення генеральний директор компанії «Євраліс» в Україні та Росії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x