В Умані відбулося засідання клубу прийомних батьків

В Умані відбулося засідання клубу прийомних батьків

30 вересня 2014 року в приміщенні районного центру зайнятості відбулось засідання клубу прийомних батьків та батьків-вихователів «Оселя, скупана в любові», організоване районним центром соціальних служб для сім\’ї, дітей та молоді. Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

Засідання було проведено під керівництвом заступника голови районної державної адміністрації Вікторії Бабич та за участю директора районного центру соціальних служб для сім\’ї, дітей та молоді Інни Гущиної, начальника служби у справах дітей Олени Камінської, начальника відділу у справах сім\’ї, молоді та спорту Наталії Станіславчук, заступника начальника управління праці та соціального захисту населення Олени Маширової, практичного психолога центру соціально-психологічної реабілітації дітей у м. Умані Людмили Чернишук.

Із словами вдячності до прийомних батьків та батьків-вихователів звернулась заступник голови районної державної адміністрації Вікторія Бабич, яка розповіла батькам про підтримку держави щодо поширення та розвитку сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та підкреслила на необхідності проведення таких заходів з метою співпраці та обміну досвідом в роботі з прийомними батьками та батьками – вихователями.

Директор центру соціальних служб для сім\’ї, дітей та молоді Інна Гущина повідомила присутніх про те, що сьогодні в Уманському районі створено та функціонує 10 прийомних сімей, в яких виховується 17 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 10 дітей. Директор зауважила, що кожна дитина має право на виховання в сім\’ї, адже тільки в сім\’ї діти мають змогу реалізувати свій життєвий потенціал та відчувати, що їх люблять та цінують.
У разі, коли дитина залишилась сиротою або позбавлена батьківського піклування, вона має право відповідно до законодавства насамперед на усиновлення, опіку/піклування, бути влаштована у прийомну сім\’ю або дитячий будинок сімейного типу. Саме ці форми влаштування дитини є сімейними, тобто дають змогу дитині виховуватись і зростати в сім\’ї.

На засіданні було обговорено ряд актуальних питань, зокрема про забезпечення правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; оздоровлення дітей; надання виплат державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та ін.
Цікавим та корисним для батьків стало проведення бесіди із практичним психологом Людмилою Чернишук на тему: «Акцентуація характеру: вчасна допомога та корекція», в ході якої прийомні батьки та батьки-вихователі мали можливість поділитись власним досвідом виховання дітей та почути цінні поради психолога.
По завершенню засідання для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у прийомних сім\’ях та дитячому будинку сімейного типу було вручено подарунки у вигляді солодощів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x