У Черкасах перебуває понад 2 тисячі переселенців

У Черкасах перебуває понад 2 тисячі переселенців

Що може зробити місто, аби захистити права та інтереси дітей переселенців, військовослужбовців та дітей, батьки яких є учасниками АТО, або загинули під час проведення бойових дій, обговорили цього тижня учасники Координаційної наради, яка відбулась за ініціативи служби у справах дітей Черкаської міської ради. Про це «Нову Добу» поінформували в Черкаській міській раді.

У засіданні взяли участь представники міського військового комісаріату, Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління освіти, управління молоді й спорту та управління праці й соціального захисту населення Соснівського та Придніпровського району.

Виступаючи перед присутніми, начальник служби у справах дітей Черкаської міської ради Світлана Шишлюк наголосила, що на службу у справах дітей покладено завдання з координації діяльності в цьому напрямку. Тож всі структури та організації міста не повинні залишити поза увагою жодну таку дитину.

– На сьогоднішній день в Черкасах: 32 поранених учасників АТО, 16 загиблих. Без батьків залишилося 11 дітей, – повідомив представник військкомату Анатолій Толкаченко.

Як розповів головний спеціаліст управління освіти департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Олександр Шевченко, з Криму та зони АТО на територію міста Черкаси приїхали більше 2 тисяч переселенців. З них – 527 дітей, які влаштовані: 385 дітей до загальноосвітніх навчальних закладів та 58 – до дитячих садків. Діти продовжують навчання та з ними тісно працюють шкільні психологи.
Ще одною із суттєвих проблем є оздоровлення дітей переселенців та дітей, батьки яких загинули під час проведення АТО. Так сталося, що значна частина цієї категорії дітей влітку були позбавлені літнього відпочинку. До того ж державою не визначено їх безкоштовне оздоровлення.

Тому за результатами засідання, члени Координаційної наради, прийняли рішення про доцільність звернення до депутатів міста щодо передбачення коштів у міському бюджеті на оздоровлення у 2015 році дітей, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків та дітей переселенців.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x