Єрьоменко поскаржився на Поплавського до ОВК

Єрьоменко поскаржився  на Поплавського до ОВК

Кандидат у депутати по 194 округу Володимир Єрьоменко подав заяву до 194 ОВК про порушення виборчого законодавства кандидатом Михайлом Поплавським. Утім, заяву залишили лишити без розгляду. Про це «Новій Добі» повідомили у громадській мережі «ОПОРА».

«Кандидат по 194 виборчому округу Михайло Поплавський порушує виборче законодавство, підкреслює у своїй заяві пан Єрьоменко. Для передвиборної гітації він використовує незаконну продукцію. Так, серед роздаткового матеріалу є: програми кандидата, автобіографія, календар на 2013 рік, флаєр «Доброго дня!», звуковий диск «Українські хіти». Цим кандидат порушує два пункти статті 74 Закону України «Про вибори…». По-перше, друковані матеріали не містять замовника, що не відповідає вимогам пункту 22 цієї статті: «Забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборчих агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборчих агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск».

По-друге, факт безкоштовного розповсюдження диску «Українські пісні» як товару з майновими авторськими правами за пунктом 13 ст. 74 можна класифікувати як непрямий підкуп виборців: «Забороняється проводити передвиборчу агітацію, що супроводжується наданням виборцям… коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати)…».

Стосовно цих пунктів кандидат у депутати Володимир Єрьоменко подав до ОВК 194 заяву, копію якої отримали спостерігачі ОПОРИ. ОВК вирішила залишити цю заяву без розгляду. Як сказав голова комісії активісту ОПОРИ, комісія не має юридичних можливостей відреагувати на подібні заяви чи скарги.

За словами юриста ОПОРИ, оскільки дії кандидата можуть бути кваліфіковані, як адміністративні правопорушення передбачені ст. 212-10 (порушення обмежень щодо ведення передвиборчої агітації) та ст. 212-13 (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) Кодексу України про адміністративні правопорушення, то ОВК, керуючись ч. 25 ст. 74 ЗУ \”Про вибори народних депутатів України\”, мала б невідкладно звернутися до правоохоронних органів щодо перевірки заяви. Заявник же міг також звернутися зі скаргою на кандидата Поплавського М.М. до ЦВК або до суду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x