У Ватутіному обговорили питання протидії туберкульозу

У Ватутіному обговорили питання протидії туберкульозу

Під головуванням заступника міського голови Дмитра Токаря відбулося чергове засідання координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ – інфекції та СНІДу. Про це «Нова Доба» дізналася у Ватутінській міській раді.

Про роботу відділу освіти з питань формування здорового способу життя, профілактики ВІЛ – інфікування та інших соціально-небезпечних хвороб серед учнівської молоді доповіла Ольга Перепада, практичний психолог навчально-методичного центру практичної психології та соціальної роботи методичного кабінету відділу освіти. Вона повідомила, що відділом освіти здійснюється моніторинг реалізації впровадження комплексної програми формування здорового способу життя серед дітей і підлітків «Діалог», програми «Сприяння просвітницькій роботі «рівний – рівному», профілактичної програми «Життя на роздоріжжі», проектів та курсів «Школа проти СНІДу» та «Захисти себе від ВІЛ» серед молоді. В усіх навчальних закладах міста впроваджуються профілактичні програми. Протягом 2013-2014 н.р. в закладах освіти розповсюджувалися флаєри, буклети та інші інформаційно – просвітницькі матеріали, спрямовані на формування негативного ставлення до вживання наркотичних засобів та пропаганди здорового способу життя. Проведено засідання круглого столу на тему «Профілактика наркоманії та підліткової злочинності» та години спілкування «Наркотики – шлях у безвість».

Про проблеми уразливих груп у доступі до послуг на місцевому рівні доповіла головний спеціаліст Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Ільченко. Вона звернула увагу на ставленні суспільства до ВІЛ –позитивних людей. Наркозалежні та ВІЛ – позитивні особи стають жертвами стигматизації та дискримінації. Також проблему становить доступність медичних послуг для ін’єкційних споживачів наркотиків, часто отримати невідкладну медичну допомогу людині з ВІЛ – статусом складно.

Доповідач зазначила, що ризикова поведінка наркозалежних сприяє поширенню інших інфекційних хвороб, таких як гепатит В і С. Це викликає чималі соціальні наслідки – руйнування сімейних і дружніх стосунків, зростання злочинності, пов’язаної з наркотиками, великі витрати на лікування наркозалежності та інфекційних захворювань, втрата працездатності багатьох молодих людей. Вирішення цих питань залежить від кожного, наскільки бажання змінити своє життя буде домінувати, настільки й швидко будуть вирішуватись проблеми.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x