Городищани провідали своїх у зоні АТО

Городищани провідали своїх у зоні АТО

Нещодавно незмінна команда у складі депутата обласної ради Олександра Лупашка та Орловецького сільського голови Василя Гребінного відвідали городищан, які служать у батальйоні «Черкаси».

Нині наші земляки перебувають у м. Волновасі Донецької області та його околицях. Дістатися, за словами Олександра Вікторовича, було непросто, адже відвідувати довелося у трьох різних місцях, віддалених один від одного на 10–30 км. Два тижні в регіоні йшли дощі, тому військовим довелося виїжджати на траси БТРами, щоб зустріти передачі з дому. Були такі зустрічі, що не можна було втримати сліз.

Про це «Новій Добі» повідомили в Городищенській райдержадміністрації.

Вручили спальники, термобілизну, адресні посилки від рідних, В’язівської (сільський голова Наталія Шабадаш) та Старосільської (сільський голова Василь Микитенко) громад. По дорозі купили рулон плівки, щоб накривати намети, різові чоботи. Депутат облради допоміг і хлопцю з Білозір’я. Олександр пішов добровольцем, мама, яка знаходиться в Москві, навіть не здогадується, де він нині перебуває. Тепер він має спальник та термобілизну.

Екс-генерал МВС Валерій Дерновий, який нині очолює службу безпеки черкаського «Азоту», передав більше 20 ящиків продуктів.
Обласний військовий комісар зателефонував Олександру Лупашку, щоб чекали супроводу. Проте городищенські військовослужбовці дали охорону з 2 бійців, які й супроводжували через блокпости. Зустрічали гостей по-українськи гостинно. Ознайомили представників місцевого самоврядування зі своїм побутом. Людина, яка не знає, що таке військова служба, особливо на території, де фактично йде війна, була б шокована.

Хлопці просили Олександра Вікторовича передати подяку приватним підприємцям Олександру Мельнику та Едуарду Королю за їхню підтримку. Бійці ділилися наболілим, розповідали історії, які траплялися з ними під час служби. Склали список замовлень, що потрібно до холодів; мліївцю Сергію Герасименку, який славиться своєю богатирською статурою, не можуть підібрати форму. Депутат обласної ради пообіцяв привезти все необхідне за два тижні.

У Волновасі зустрілися з головою Черкаської облдержадміністрації Юрієм Ткаченком, який разом з обласним комісаром Євгеном Курбетом прибув до батальйону «Черкаси». Юрій Олегович поцікавився, що привезли городищани, запитав, де можна придбати такі спальні мішки (витримують до -150С). Очільник області подякував Олександру Вікторовичу за те, що відвідує земляків, закликав здійснювати такі місії і надалі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x