Олександр Черненко: «Спробуємо вже як політики проштовхнути в парламент новий закон про вибори»

Олександр Черненко: «Спробуємо вже як політики проштовхнути в парламент новий закон про вибори»

Пропрацювавши 19 років як голова Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України», Олександр Черненко вирішив йти до парламенту. Своє рішення стати кандидатом в депутати він пояснив, зокрема, прагненням нарешті добитися того, аби в Україні був прийнятий новий закон про вибори.

– Виборчий кодекс давно розроблений, над ним працювали кращі голови, він отримав позитивний висновок Венеціанської комісії. Але його не приймають. Та й дивно було б чекати від нинішнього складу парламенту, що вони приймуть новий, абсолютно реморматорський закон про вибори. Хоча ми на це таки сподівалися, – сказав Олександр Миколайович на прес-конференції в «Новій Добі». – Будемо пробувати вже у якості політиків проштовхнути ці реформи виборчого законодавства, якщо станемо народними депутатами. Я йду на вибори, зокрема, й заради цього.

Олександр Черненко йде до парламенту як представник блоку Петра Порошенка. Він сказав:
– Це той список, в якому мені не соромно бути. Є одиниці, їх можна порахувати на пальцях однієї руки, з якими, скажімо так, мені некомфортно. але загалом бути в цій команді для мене приємність і честь.

Не зважаючи на те, що Черкащина славиться, за його словами, «виборчими винаходами», Олександр Черненко висловив впевненість у тому, що у більшості черкаських округів переможуть представники блоку Петра Порошенка.
Один з них – рядовий батальйону «Азов» Олег Петренко,який балотуватиметься по 194 округу.
– Виборів не було у моїх життєвих планах, це стало несподіванкою для мене самого, – зізнався пан Петренко на прес-конференції в «Новій Добі». – Але я приїхав на розвідку в Київ, познайомився з цими людьми і дав добро. Я готовий підставити плече головнокомандувачу не лише на передовій, а й у політиці. Єдиною умовою, яку я висунув своїм політичним керманичам, було – не замаратися. Я не буду брати участі в жодних підкупах, фальсифікаціях тощо… Провести вибори чесно – це завдання важливіше, ніж перемогти у цих виборах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x