Чи мають право на субсидію ті сім’ї, в яких є заборгованість по квартплаті?

З таким запитанням доволі часто звертаються громадяни до управлінь соціального захисту населення Черкас.

– Ми їм пояснюємо, що на субсидії мають право й ті сім’ї, в яких є заборгованість по квартплаті, – розповідає заступник начальника відділу соціальної допомоги Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Лариса Шарига. – Наявність поточної заборгованості не впливає на визначення права на призначення житлової субсидії. У такому випадку субсидія призначається на загальних підставах.

То ж, зрозуміло, заборгованість – не перешкода для отримання субсидій. Разом з тим, громадянам слід пам’ятати, що підприємства-надавачі житлово-комунальних послуг контролюють їх своєчасну оплату і за поданням житлово-експлуатаційних організацій, житлово-будівельних (житлових) кооперативів, об’єднань співвласників багатоквартирного будинку та організацій, що надають житлово-комунальні послуги, надання субсидії може бути припинено, якщо громадянин, якому призначено субсидію, не сплачує відповідну частку житлово-комунальних послуг. За винятком випадків, пов’язаних із затримкою виплати заробітної плати, пенсії тощо, яка підтверджується відповідними документами, – з місяця, в якому надійшло таке подання. Подання надається зазначеними організаціями органам соціального захисту населення до 10 числа місяця, що настає за місяцем, в якому виникли такі обставини.

Є й інші випадки припинення раніше призначеної субсидії, а саме:

– якщо громадянин приховав або свідомо подав недостовірні дані про доходи та майновий стан, що вплинули на встановлення права на субсидію і визначення її розміру, внаслідок чого йому була надміру перерахована сума субсидії, – з місяця, в якому виявлено порушення;
– у разі переїзду сім’ї в іншу місцевість та настання обставин, що унеможливлюють надання субсидії (зокрема смерть одинокої особи), – з місяця, що настає за місяцем, в якому відбулися зміни;
– за заявою уповноваженого власника (співвласника) житла, наймача житла у державному та громадському житловому фонді, члена житлово-будівельного кооперативу, власника (співвласника) житлового приміщення, на якого відкрито особовий рахунок, – з місяця, що настає за місяцем її подання, якщо інше не обумовлено заявою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x