Відома майстриня з Дніпропетровщини демонструє виставку в Чигирині

Відома майстриня з Дніпропетровщини демонструє виставку в Чигирині

«Кобзар єднає Україну – Петриківка об’єднує весь світ». Виставка петриківського розпису під такою назвою відкрилася у музеї Богдана Хмельницького у Чигирині. Вперше на територію Черкащини свої роботи привезла майстриня з Дніпропетровщини Тетяна Гарькава. На відкритті виставки побувала голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко, коли перебувала з робочим візитом на Чигиринщині. Про це «Новій Добі» повідомили в обласній раді.

Виставку своїх робіт та робіт своїх учнів Тетяна Гарькава приурочила до 200-річчя із дня народження Тараса Шевченка. Розписні тарелі, картини, посуд, хустки та інші вироби ручної роботи побували в багатьох країнах світу й скрізь викликали щире захоплення. В експозиції можна побачити роботи, виконані на різних матеріалах: папір, полотно, дерево, метал, кераміка. Вироби, представлені на виставці, вирізняються декоративною насиченістю, унікальним поєднанням кольорів, відточеністю орнаментальних композицій.

Петриківський розпис входить у Репрезентативний список нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. Долучитися до творчості петриківців можна буде в Черкасах наприкінці жовтня. Згодом виставка переїде до Канева.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x