У Черкаському районі переймаються врожаєм та переселенцями

У Черкаському районі переймаються врожаєм та переселенцями

6 жовтня голова Черкаської районної державної адміністрації Костянтин Омаргалієв провів щотижневу координаційну нараду, в якій взяли участь керівники структурних підрозділів РДА, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в районі.

У ході засідання учасники розглянули ряд питань, зокрема: щодо проведення у районі операції «Урожай 2014»; про стан організації роботи з вимушеними переселенцями з Донецької, Луганської областей та АР Крим; діяльність центру надання адміністративно-дозвільних процедур.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській ОДА.

На початку підбили підсумки проведення у районі операції «Урожай 2014». На виконання обласного розпорядження ДПІ видано відповідне розпорядження, що стосується Черкаського району. Основною метою проведення відповідної операції є залучення додаткових надходжень з податку на доходи фізичних осіб та плати за землю.

Як повідомив начальник ДПІ у Черкаському районі Іван Приблуда, за результатами проведення операції «Урожай 2014» було легалізовано дохід в сумі 1885,8 тис. грн., додатково залучено до сплати податку з доходів фізосіб 307,76 тис. грн. та ЄСВ 620,05 тис. грн. Відповідальні особи провели 38 співбесід та 8 перевірок суб’єктів господарювання агропромислової галузі. За результатами співбесід було вжито заходів щодо збільшення заробітної плати працівникам та легалізації доходів. Виявлено та залучено до декларування 39 громадян, які надають послуги на власній сільськогосподарській техніці, та 74 одноосібників, які здійснюють діяльність на власних земельних ділянках.

Очільник району наголосив, що відповідальним особам варто посилити роботу із виявлення на території району підприємців, які ухиляються від сплати оренди за землю. Адже такі порушники завдають чимало збитків місцевим бюджетам. Також він дав доручення – створити районне сільськогосподарське комунальне підприємство, що буде займатися обробітком землі та сприятиме надходженню додаткових коштів у районний бюджет.

Під час розгляду другого питання начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Сергій Чубань доповів, що станом на 06.10.2014 року на території Черкаського району зареєстровано 420 осіб вимушених переселенців з Донецької, Луганської областей та 11 осіб АР Крим, 19 з яких проживають у КЗ «Черкаський районний центр ПМСД» с. Леськи. Як стверджує Сергій Чубань, скарг від переселенців не надходило. 37 родин звернулося для отримання державної та інших видів допомоги за новим місцем проживання.

Крім того, на сьогоднішній день відбувається ремонт додатково виділених кабінетів під приміщення ЦНАП. Такі зміни надають можливість розмістити 9-10 осіб. Зокрема, 3-х адміністраторів ЦНАПу, 4-х представників реєстраційної служби (з них 2-х державних реєстраторів бізнесу), 2-3х представників Міграційної служби.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x