У ЧДТУ говорили про історичне значення «Народного Руху України за перебудову»

У ЧДТУ говорили про історичне значення «Народного Руху України за перебудову»

У вівторок 7 жовтня 2014 року в Черкаському державному технологічному університеті на виконання постанови Верховної Ради України від 01.08.2014 р. №1548/VII за участі науковців, краєзнавців, істориків, студентів та аспірантів відбувся «круглий стіл» на тему: «Історія створення та діяльність громадсько-політичної організації «Народний Рух України за перебудову». Цей захід присвячений 25-й річниці появі в українському політикумі об\’єднання нової формації, яке стало потужним чинником формування громадянського суспільства в нашій державі, й діяльність якого безпосередньо пов\’язана із становленням державотворчих процесів незалежної України. Про це «Новій Добі» повідомили власні джерела.

У «круглому столі» взяли участь представники наукової еліту регіону – науковці Черкаського державного технологічного університету і Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Присутніми також були аспіранти, студенти та співробітники ЧДТУ.
Захід розпочався з привітання учасникам та виступу ректора Черкаського державного технологічного університету, професора Тамари Качали, яка наголосила на важливості проведення цього «круглого столу». Також, ректор ЧДТУ висловила сподівання щодо подальшої тісної співпраці на науковій ниві з колегами з Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Головуючим на круглому столі був проректор з гуманітарно-виховних питань, доктор історичних наук, професор Валентин Лазуренко.

Свідченням актуальності круглого столу стало жваве обговорення присутніми тематики даного заходу. А безпосередня участь у дискусії представників студентства та аспірантів університету доводить небайдужість молоді до суспільно-політичних процесів, що відбуваються в нашій державі.

Увазі учасників заходу було запропоновано організовану працівниками науково-технічної бібліотеки Черкаського державного технологічного університету тематичну книжкову виставку, присвячену історії Народного Руху України за перебудову. Також присутні на заході переглянули документальний фільм про Героя України, уродженця Черкащини В’ячеслава Чорновола.
Засідання «круглого столу» транслювалося в режимі online в холі першого корпусу ЧДТУ і переглянути його мали змогу всі охочі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x