«Черкасиводоканал» закликає повіряти лічильники води

«Черкасиводоканал» закликає повіряти лічильники води

Аби підготуватися до зими та заощадити сімейний бюджет, черкасці активно утеплюють будинки, оформляють субсидії та компенсації, а також встановлюють прилади обліку споживання газу і води. Водночас, не варто забувати і про перевірку роботи вже встановлених водомірів, оскільки існують чітко визначені терміни періодичності їх повірки.

– Згідно із ст. 28 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, підлягають періодичній повірці. Відтак, проводити перевірку лічильників слід не рідше одного разу на 2–4 роки. Цей термін залежить від типу лічильника та міжповірочного періоду, який вказано у паспорті приладу, – наголошують у виробничому відділі КП «Черкасиводоканал».

Зазначимо, що згідно із законом повірка лічильників має тривати не довше одного місяця. Нарахування за послуги за цей період проводиться за середньомісячними показниками лічильників попередніх трьох місяців.

Про це «Новій Добі» повідомили в КП «Черкасиводоканал».

Для проведення процедури повірки лічильника спочатку необхідно його розпломбувати, попередньо викликавши телефоном чи особисто представника служби обліку реалізації води і стоків КП «Черкасиводоканал». Розпломбований та демонтований лічильник слід здати на повірку до сертифікованої повірочної лабораторії. Вже повірений прилад обліку потрібно встановити на своє місце та викликати представника служби обліку реалізації води і стоків для його опломбування.

Абоненти, лічильники яких повірка визнала непридатними для подальшого використання, зобов’язані придбати нові засоби обліку такого ж калібру.

Довідково
Повірочні лабораторії у Черкасах:
КП «Черкасиводоканал», вул. Ватутіна, 12.
Довідки за тел. (0472) 32-32-06; 63-57-40 (енергослужба).

ДП «Черкаський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»,
вул. Гоголя, 278. Довідки за тел. (0472) 37-31-49 (приймальня).

ПП «Авто-ВІС», вул. Крупської, 52.
Довідки за тел. (0472) 63-79-42.
КП “Черкасиводоканал”

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x