Зарплату двом золотонісцям підняли завдяки прокуратурі

Зарплату двом золотонісцям підняли завдяки прокуратурі

Золотоніська міжрайонна прокуратура перевірила додержання вимог законодавства про працю у діяльності виконавчого комітету Золотоніської міської ради, зокрема щодо функціонування робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

В ході перевірки встановлено, що діяльність вказаної групи не завжди є ефективною, а в окремих випадках зводиться до проведення формальних засідань.

Зокрема встановлено випадки неоформлення трудових відносин з двома працівниками у діяльності одного з приватних підприємців міста.

З метою усунення вказаних порушень роботодавцем 19.02.2014 укладено два трудових договори, які надані на адресу міської ради.

Разом з тим, не зважаючи на те, що укладені договори не відповідають вимогам ст. 96 КЗпП України, адже кваліфікована праця відповідно до них оплачується у розмірі мінімальної заробітної плати, жодні заходи до приведення розміру заробітної плати до законодавчо встановленого до цього часу не вжиті та відповідні перевірки не ініційовані.

Про це «Новій Добі» повідомили в Золотоніській міжрайонній прокуратурі.

На усунення вказаних порушень міжрайпрокуратурою внесено подання, яке розглянуто та задоволено, за результатами вжитих заходів заробітна плата працівників підвищена до законодавчо встановленого розміру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x