В обласному художньому музеї відкрилася дитяча фотовиставка

В обласному художньому музеї відкрилася дитяча фотовиставка

Учора, 8 жовтня 2014 року в обласному художньому музеї відкрилася дитяча фотовиставка «Єдина й неповторна наша Україна». На ній представлено праці учнів Чорнобаївської дитячої школи мистецтв та Іркліївської загальноосвітньої школи. Більшість робіт була створена влітку 2014 року під час дитячих екскурсій та пленерів, де діти за допомогою об’єктивів зафіксували велику кількість фотоетюдів на згадку про дивовижні місця, які вони відвідали. Про це «Нову Добу» поінформували в обласній раді.

Ініціатором поїздок та цієї виставки є вчитель Сергій Двірний, під керівництвом якого діти навчаються мистецтву. Ідея зробити виставку про свої подорожі виникла під час екскурсії.

Виконанням фотоетюдів діти демонструють свою любов до рідної країни і ще раз підкреслюють, що Україна це – єдина держава і єдиний народ.

Нині спостерігається активна участь дітей у громадському житті держави. Однією із причин, що спонукають до цього, безумовно є ті події, що відбулися й відбуваються в Україні. Учні прагнуть долучитися до них, внести хоч маленький, але свій внесок у єднання патріотичного духу нашої нації та показати цілісність держави і красу рідної землі.

Мета виставки: зробити патріотичний внесок у єднання українців та передати враження від краси історичних місць, що зберігають культуру і традиції нашого народу. Глядачі з великою зацікавленістю побачать древні мури Кам’янець-Подільської фортеці, які, мов кремезний старий воїн, міцно стоять на скелястих берегах; і барвисте місто Чернівці, з віденською помпезністю та колоритною ажурністю; Хотинський замок, який ніким ніколи не був завойований.

На інших фото світлинах – зелений рай Карпат зі скелями й столітніми лісами; Вижниця і Косів – столиці декоративно-прикладного мистецтва; Чигирин і Суботів – колиска українських гетьманів та тисячолітній дуб Залізняка, а ще перлина Черкащини – славетний Софіївський парк в Умані.

Фото тут

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x