Чи буде Покрова Пресвятої Богородиці без політики?

Чи буде Покрова Пресвятої Богородиці без політики?

14 жовтня православний світ відзначає одне з найбільших християнських свят – Покрову Пресвятої Богородиці, або, як кажуть в народі, «Святу Покрови».

У цей день, віруючі просять у Матері Божої захисту та покровительства, заступництва від ворогів та недругів.

Особливе значення це свято має і сьогодні – Свята Покрова охороняє воїнів у битві, захищає від смерті.

У цей день в нашій державі відзначають і День українського козацтва. Для козаків свято Покрови було одним із найбільш значущих свят, козаками обирався новий отаман.

У свою чергу в цей день представники вітчизняних націонал-патріотичних сил відзначали створення УПА. Щорічно, патріоти влаштовують святкові марші на честь героїв, які воювали з окупантами, без вагань віддаючи життя за свою країну.

Але, варто нагадати любителям гучних парадів та феєричних маршів, що сьогодні Україна перебуває у стані війни. І якось не по собі стає, коли дивишся на ці свята, мимоволі згадуючи, що десь зовсім поруч, на буремному Сході гинуть наші вояки.

Тому, дуже не хотілося, щоб це свято використовували політики та громадські діячі для власного піару та паплюження опонентів. Бити себе в груди і кричати “я патріот” легко. А от, захищати свою країну зі зброєю в руках – це вже зовсім інша справа.

Дай Боже, щоб Покрова Пресвятої Богородиці оберігала славетний український народ не тільки від зовнішнього ворога, а й від продажних та брехливих політиків, які задля досягнення власних меркантильних інтересів готові жертвувати цілим народом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x