Заклади охорони здоров’я до опалювального сезону готові на 98%

Заклади охорони здоров’я до опалювального сезону готові на 98%

Про це наголосив директор департаменту охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Анатолій Ситник у ході проведення апаратної наради в департаменті. «Нова Доба» про це дізналася в департаменті охорони здоров’я.

– З метою забезпечення належної роботи лікувально-профілактичних закладів області протягом осінньо-зимового періоду 2014-2015 року підготовлені відповідні накази й розроблені заходи щодо кожного закладу області, – зазначив Анатолій Ситник. – Зокрема, всі установи підготували пакети документів та подали заявки до Держенергонагляду на інспектування відповідно до наказу Міністерства палива та енергетики, Міністерства з питань житлово-комунального господарства України. На сьогодні акти та паспорти готовності теплових господарств до роботи взимку отримали 48 медичних закладів області.

Загалом, як відзначив Анатолій Ситник, галузь охорони здоров’я області готова до опалювального сезону на 98 %.
– Крім того, враховуючи ситуацію в країні та зростання цін на газ, в установах вирішено запроваджувати альтернативні види опалення, що дозволить зекономити значні кошти, – наголосив директор департаменту. – Наразі вже переведено на негазове опалення 17 лікувально-профілактичних закладів області.
Також для економії газу проводяться енергозберігаючі заходи: ремонт систем холодного і гарячого водопостачання, водовідведення, теплових мереж, котелень, бойлерів, топочних, покрівель; заміна дерев’яних віконних блоків на металопластикові; утеплення стін тощо.

– Тому можливих ризиків щодо несвоєчасного початку опалювального періоду немає – ми цей процес тримаємо на контролі. Зокрема, в 11 медичних установах вже увімкнули опалення, серед яких: обласна лікарня, обласна дитяча лікарня, онкологічний диспансер, кардіологічний центр, обласний госпіталь для інвалідів війни тощо, – відзначив Анатолій Ситник.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x