Оновлене погруддя Богдану Хмельницькому відкрили в ЧНУ

Оновлене погруддя Богдану Хмельницькому відкрили в ЧНУ

У день Покрови Пресвятої Богородиці біля центрального входу до Черкаського Національного університету відкрили оновлене погруддя Б. Хмельницькому.

– Цей день почався з молитов по всій Черкащині. Одна з них лунала в родинній церкві Хмельницьких – в Іллінській церкві в Суботові, – сказав на відкритті владика Черкаський і Чигиринський Іоан. – Символічно, що в цей же день ми відкриваємо і пам‘ятник засновнику української державності поблизу університету, що носить його імя.

В. о. ректор університету Олександр Черевко подякував усім меценатам, за сприяння яких вдалося звершити цей задум – міському голові Золотоноші Віталію Войцехівському, Благодійному фонду «Лицем до лиця», ГК «Зоря-Маїс-насіння» та народному депутату Володимиру Зубику. Особливої подяки удостоїлись автори пам‘ятника Іван Фізер та його творча команда.

Вдячність меценатам висловив і голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, який згадав заслуги по відродженню духовності колишнього очільника області Олександра Черевка.Також він відзначив:
– Резиденція Богдана Хмельницького у Чигирині запрацювала завдяки меценатству народного депутата України Володимира Зубика. А наступного тижня у Лисичанську відкриватимемо школу, яка теж носитиме ім‘я нашого видатного земляка, – сказав Юрій Олегович.

Завершились урочистості з нагоди відкриття пам‘ятника флешмобом і спільним співом гімну України студентами, викладачами університету та його гостями – головами обласної ради та облдержадміністрації, заступником міністра освіти Павлом Полянським, народним депутатом Володимиром Зубиком, народним художником України Іваном Фізером та іншими.

Наприкінці усі охочі з числа студентів прийняли посвяту в козаки та берегині.

Фоторепортаж з події можна переглянути тут.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x