Черкащани сплатили 2,8 мільярда гривень єдиного внеску

Черкащани сплатили 2,8 мільярда гривень єдиного внеску

З початку року платники Черкаської області перерахували 2 793,1 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Уже у жовтні надійшло 105,4 млн. грн. внеску. Загалом за поточний місяць очікується надходження внеску в сумі 290,6 млн. грн. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

За словами начальника Головного управління ДФС у Черкаській області Володимира Коломійця, надходження внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за 9 місяців ц.р. на 35 млн. гривень більші, ніж за аналогічний період минулого року.

В. Коломієць відмітив, що сумлінне ставлення платників внеску до виконання своїх зобов’язань заслуговує на повагу і вдячність громади: «Сплачуючи свої зобов’язання з єдиного соціального внеску підприємства забезпечують виплату пенсій пенсіонерам, надають своїм працівникам належні соціальні гарантії – захист на випадок безробіття, тимчасової втрати працездатності, захист від нещасних випадків та професійних захворювань».

В Черкаській області єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування сплачують 86649 платників, у т.ч. 26498 юридичних та 60151 фізичних осіб. 1329 черкащан сплачують внесок за укладеними договорами про добровільну участь у сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. За останні два місяці такі договори уклали 74 жителя області.

Нагадаємо, що єдиний внесок засобами програмного забезпечення автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки, відкриті в Державній казначейській службі на ім’я фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування.

Загалом в Україні за січень – вересень 2014 року фіскальні органи забезпечили надходження єдиного внеску на загальну суму 134,5 млрд. грн. При цьому надходження єдиного внеску без врахування АР Крим та м. Севастополь за вказаний період склали 132,9 млрд. грн., що на 0,7 млрд. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року.

На сьогодні триває обговорення Концепції реформування податкової системи, якою передбачено зниження ставок ЄСВ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x