На Покрову сім’я з Уманщини отримала нетеля

На Покрову сім’я з Уманщини отримала нетеля

14 жовтня, у день відзначення християнського та народного свята Покрови Пресвятої Богородиці, в рамках реалізації обласної Програми розвитку молочного скотарства на 2010 – 2020 роки в особисте селянське господарство передали молоду телицю. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Саме цього дня голова райдержадміністрації Ярослав Скус та начальник управління агропромислового розвитку Артур Житніковський відвідали с. Старі Бабани та вручили тварину Анатолію Паламарчуку.

Ярослав Скус привітав родину Паламарчуків із розширенням домашнього господарства і висловив переконання, що це буде суттєвою допомогою в їх нелегкій селянській справі.

У селі Старі Бабани селянам дарують вже третього нетеля, а саме: у 2013 році, за умовою договору, Валентина Мельниченко передала народжену від подарованої тварину Валерію Устименку, який, у свою чергу, сьогодні передав молодий приплід від неї Анатолію Паламарчуку.

За період дії Програми, з серпня 2012 року, коли селянським родинам були передані перші п’ять нетелів, по сьогодні, від цих тварин отримано загальний приплід у кількості 32 телят: 15 теличок та 17 бичків. Завдяки очікуваному приплоду від цих 15 молодих корів виконання Програми можна буде продовжувати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x