На Черкащині зафіксовано рекордну врожайність зерна

На Черкащині зафіксовано рекордну врожайність зерна

Українські аграрії вже подолали позначку у 60 мільйонів тонн зібраного зерна. В Україні вже обмолочено 96% площ. І найближчим часом аграрії повністю завершать жнива, закінчивши збір кукурудзи. Найвищої врожайності досягли аграрії Черкаської, Київської, Вінницької, Полтавської та Хмельницької областей. Про це «Новій Добі» повідомили у прес-службі Мінагрополітики.

– В Україні аграрії вже встановили нову найвищу позначку врожаю зернових. Так, наразі вже намолочено понад 60,4 мільйона тонн зерна. Звісно, це досягнення. Адже такі великі обсяги потребували напруженої роботи як в полі, так і в процесі відвантаження зерна. В інтенсивному режимі працювала в техніка полі. Пришвидшилися темпи вивільнення потужностей для зберігання нових партій зерна, його транспортування та перевалка в портах. Однак аграрії справилися з цим завданням, − зазначив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

За його словами, наразі залишилося лише дозбирати кукурудзу. Її вже намолотили 26,8 мільйона тонн. А загалом в Україні вже зібрано 97% площ під зерновими.
– При цьому найвищої врожайності досягли аграрії Черкаської, Київської, Вінницької, Полтавської та Хмельницької областей, − наголосив Міністр. Також Глава відомства додав, що загалом у поточному році врожайність зернових в Україні зросла на 21%.

І цьогоріч під час посіву озимих культур аграрії використовували високопродуктивне насіння та працювали над підвищенням технологічності процесу. Цю тенденцію необхідно продовжити і під час посіву ярих культур навесні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x