Усі зміни у виборчому пасьянсі Черкащини – на користь Партії регіонів, – політолог

Усі зміни у виборчому пасьянсі Черкащини – на користь Партії регіонів, – політолог

Водночас те, що регіонали не висунули своїх офіційних представників на виборах, особливо – віддавши черкаські округи на відкуп опозиції, дає більше шансів для реалізації ініціатив місцевих громад. Таку думку висловив політолог Володимир Цибулько, повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– З відставкою Сергія Одарича з поста міського голови усі зміни на політичній карті Черкас відбуваються в кінцевому підсумку на користь Партії регіонів, – сказав пан Цибулько. – На черкаських округах розігрується цілком регіональний, черкаський сценарій. На київському окрузі, приміром, неймовірна кількість кандидатів просто знецінює їхні шанси на виграш. І навіть переможець може виграти мінімальною перевагою, тож яка це перемога?
Провладна ж партія вибрала цілком послідовний сценарій, не висуваючи своїх кандидатів. Вони дали «зелене світло» опозиційним силам, бо для партії 5 мандатів погоди у парламенті не зроблять, а для висунення «своїх» треба було проводити з’їзд, що саме по собі недешево й клопітно. Крім цього, очікуване підписання угоди про асоціацію з ЄС у Вільнюсі може кардинально переформатувати Верховну Раду, і ці мандати вже не матимуть тієї ваги. Нарешті, в Партії регіонів добре пам’ятають досвід змішаних виборів, коли за кандидата-мажоритарника віддавали значно більше голосів, ніж за кандидата «від партії», хоча вони обидва були представниками регіоналів. У опозиції ж зберігалася певна рівновага, тобто, кандидати від опозиційних партій набирали таку ж кількість голосів, як і мажоритарники – члени цих партій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x