На Черкащині СБУ встановила нові факти вчинення злочинів лідером сепаратистської організації

На Черкащині СБУ встановила нові факти вчинення злочинів лідером сепаратистської організації

У ході досудового розслідування слідчими УСБУ в Черкаській області кримінального провадження, розпочатого стосовно 40-річного місцевого жителя, лідера сепаратистської організації «Черная сотня «Союз русского народа», було встановлено факти розповсюдження ним матеріалів із закликами до вчинення дій, направлених до зміни меж території та державного кордону України. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СБУ в Черкаській області.
Зловмисник був затриманий у травні цього року в Черкасах співробітниками СБУ. Крім того, що затриманий громадянин особисто добирав бойовиків для участі в акціях на підтримку так званої «ДНР», ще й пропагував ідеї сепаратизму.

Протягом березня-травня 2014 року правопорушник через соціальні мережі в Інтернеті поширював матеріали антиукраїнського змісту.
Слідством доведено координацію його протиправної діяльності лідером незареєстрованого громадського об’єднання Дмитром Бойцовим та участь у створенні на базі розрізнених терористичних груп так званої «Русской православной армии (РПА)».

Наразі правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів передбачених ч.2 ст. 28 (вчинення злочину злочинною групою), ч.3 ст.15 і ч.1 ст.294 (замах на масові заворушення), ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Судом обрано запобіжний захід-цілодобовий домашній арешт.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x