Крадія позашляховика зловили в Смілі

Крадія позашляховика зловили в Смілі

Викрадений у Кіровоградській області автомобіль працівники ДАІ помітили у місті Смілі. На вимогу правоохоронців зупинитись, керманич новенького позашляховика не відреагував, а навпаки збільшив швидкість. Проте, не впоравшись з керуванням, скоїв зіткнення з легковиком, що рухався на зустріч. Після зіткнення водій і пасажир розшукуваного авто кинулись навтьоки. Про це \”Новій Добі\” повідомили в прес-службі черкаської міліції.

Співробітники Смілянського відділення державної автомобільної інспекції отримали орієнтування від колег з Кіровоградщини, що в їхньому напрямку рухається викрадений автомобіль «Infinity FX-30» білого кольору. За інформацією зловмисники були озброєні та щойно із застосуванням фізичної сили відкрито заволоділи даною машиною у жителя Кіровоградщини. Невдовзі ДАІшники побачили розшукуване авто, яке на великій швидкості мчало в їхній бік. Вимогу інспекторів ДАІ зупинитися водій позашляховика проігнорував та, натиснувши на газ, помчав вулицями міста.

Не зважаючи на те, що рух в центральній частині міста був перекритий, потужна іномарка звернула і продовжила рух в напрямку міста Черкаси. Почалося переслідування, під час якого водій-утікач не впорався з керуванням та на великій швидкості скоїв зіткнення з легковим автомобілем, що рухався йому на зустріч. Від удару автомобілі розкидало по різним бокам автодороги, проте зловмисники змогли вибратися з пошкодженої машини та кинулися навтьоки. На місце пригоди негайно виїхали слідчо-оперативна група, керівництво та особовий склад Смілянського міськвідділу та оперативники управління карного розшуку. Територія, де сталася дорожньо-транспортна пригода, була відразу перекрита. Розпочалися пошуки втікачів.

Роботу правоохоронців ускладнювала місцевість – по обидва боки дороги знаходилися ліса та болото. Працівники міліції «прочісували» кожен метр трясовини і лісу, де ймовірно переховувались зловмисники. До пошуків було залучено службову собаку, яка вже за годину вивела на слід одного з підозрюваних. Зловмисника було затримано на відстані близько двох кілометрів від місця аварії, ним виявися 33-річний раніше судимий житель Чернігівської області. Побачивши міліціонерів, зловмисник не став чинити опір і зізнався, що саме він був за кермом викраденої машини.
Поки оперативники спілкувалися із затриманим, інші правоохоронці продовжували пошуки його спільника. Декілька годин копіткої роботи дали очікуваний результат. Близько третьої години ночі другого зловмисника було затримано в іншій стороні міста на відстані близько семи кілометрів від місця аварії.

За фактом дорожньо-транспортної пригоди, де постраждали люди, слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за статтею 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Транспортні засоби вилучені і поміщення до тимчасового майданчику міськвідділу. Обоє зловмисників були передані правоохоронцям Кіровоградської області для притягнення їх до відповідальності за вчинені інші кримінальні правопорушення. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x