Навіщо купувати корову заради одного літра молока?

Як можна зберегти гроші
Великі покупки мають бути плановими. Коли вони робляться емоційно і спонтанно, це може всерйоз похитнути ваш бюджет.
Йдучи до супермаркету, пишіть список і купйте лише те, що в ньому є. Інакше купите набагато більше. І ще: не можна ходити до магазинку голодним.
Те, що можна взяти в оренду, беріть, а купуйте. Навіщо купувати корову заради одного літра молока?
Будьте уважні з електронними грошима: їх не відчуваєш, а тому дуже легко витрачаєш!
Головне – мета. Якщо знаєш, «навіщо», витримаєш будь-яке «як». В одного мого приятеля у гаманці на видному місці встановлена карточка з написом: «Тобі це насправді потрібно?» Каже, допомагає.
Багато хто плутає жадібність з ощадливістю. Це неправильно. Ощадливість зміцнює бюджет, додає впевненості у завтра й у підсумку збільшує залишкові резерви. Жадібність руйнує людину й її світ. В фінансових справах головне – бути чесним з собою. Гроші не пробачть самообману. Саме тому деякі люди не ведуть фінансових звітів – бояться дізнатися правду.
Є такий заонк Мерфі: «Що більше грошей отримуєш, то більше витрачаєш». Раніше відпочивав у Криму. Заробив більше – поїхав до Турції. Ще більше – до Європи. Закон працює усюди й завжди.
Тому важливо вміти витрачати менше, ніж заробляєш. Збільшувати прибуток і вміло розпоряджатися витратами.
Чому хтось вміє це робити, а хтось, знаючи усе те саме, – ні? Витрачає гроші емоційно, невиправдано, вкладає гроші в сумнівні проекти, у невдалі бізнеси, які стовідсотково прогорають, влазять у дороговартісні споживацькі кредити, позичають гроші ненадійним приятелям… Чому?
Тому що на 90% те, що ми робимо, завжди визначає несвідома глибинна програма нашої психіки. Грошова програма. Глибико у нашій свідомості є набір переконань, думок, ідей, які ми майже не усвідомлюємо. І які переважно – не наші!
Наприклад, наших батьків, які не вміли правильно вкладати гроші, а просто економили на всьому, жили за принципом: «Нам це не по кишені». Так жили 80 % людей Радянського Союзу. І ви, їхня вже доросла дитина, будете поіторювати цю ж модель, навіть не розуміючи, чому так.
Пробувати переграти підсвідому програму новими діями – все одно, що воювати проти танка водяним іграшкоим пістолетом. Якщо у людини подряпина – вона сама змастить її йодом. А якщо апендицит – мусить звертатися до лікаря, самотужки його не видалити. Надто складно. Хочете збільшувати надлишок власних коштів – підключайте до цього свою підсвідомість, запускайте іншу, правильну програму, де є місце знанням про ріст коштів, а не лише про їх економію, де є місце розвитку, де надлишок – норма!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x