На Чигиринщині вшанували жертв трагедії на Вдовичиному хуторі

На Чигиринщині вшанували жертв трагедії на Вдовичиному хуторі

У неділю, 19 жовтня біля Обеліска Скорботи на хуторі Вдовичиному відбувся мітинг-реквієм, присвячений 71-й річниці страшної трагедії, що сталася 19 жовтня 1943 року на хуторі. Про це «Нова Доба» дізналася в Чигиринській РДА. Громадськість району, керівники районної та місцевої влади, підростаюче покоління Чигиринщини зібралися в цей сумний день біля Обеліска, щоб вшанувати пам’ять усіх загиблих. Голова райдержадміністрації Олександр Діскант у своєму зверненні до учасників мітингу побажав усім присутнім мирного неба і швидшого закінчення військових дій на території рідної неньки-України.

Зі словами шани до пам’яті про всіх загиблих у боях воїнів та безвинно убієнних представників мирного населення звернулися до присутніх голова районної ветеранської організації Віктор Ключко і сільський голова села Іванівка Іван Ворона. Скорботною хвилиною мовчання вшанували пам’яттю страчених та полеглих у роки Великої Вітчизняної війни всі учасники заходу.

Біля пам’ятної криниці на території однієї із садиб хутора Дяківка, де 19 жовтня 1943 року загинули 26 його мирних жителів, місцевий священик отець Павло відправив панахиду по убієнних.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x