В Черкасах заборонили мітингувати

В Черкасах заборонили мітингувати

Учора Черкаський окружний адміністративний суд ухвалив рішення про заборону з 26 листопада до 25 січня 2014 року будь-яких мирних зібраннь: пікетування, пішої ходи, демонстрацій, зборів на Соборній, «Дружбі народів», Театральній та Європейській площах. Рішення було ухвалене за адміністративним позовом в. о. міського голови Черкас Віктора Білоусова. Про це повідомляє інформаційне агенство «Прочерк»

– Через вибори, які відбудуться 15 грудня, йде величезна активність кандидатів, їхніх команд. Також це наклалося на тимчасову призупинку урядом дій щодо підписання Угоди про асоціацію. До нас надходять десятки звернень від політичних партій, кандидатів в депутати, від простих жителів щодо проведення тих чи тих заходів… І всі хочуть в центрі! Є такі кандидати, які в один день хочуть провести мітинги й збори у всіх центральних місцях: Соборна площа, Театральна площа, «Дружба народів»… Уже йде спір: хто кому старший, тому я вимушений звернутися з адміністративним позовом до суду, – пояснив своє рішення на оперативній нараді в. о. міського голови Віктор Білоусов.

Такі дії Білоусова вкрай обурили його заступника Павла Карася.
– Свободу не спинити! Ніякі заборони ніколи не будуть діяти! Віктор Федорович показав своє обличчя цим рішенням. Ганьба виконуючому обов’язки міського голови, що він підписав. Я запрошую всіх вас о 18.00 кожен день на Соборну площу, незважаючи на всі ці заборони від Віктора Федоровича… Він просто думає, що в нього велика корона, що він – міський голова. Він – не міський голова і ним ніколи не буде! Ганьба вам, Вікторе Федоровичу! – звернувся до Віктора Білоусова, а також до всіх чиновників, які були присутні в залі засідань, Павло Миколайович.

Рішення міського голови обурило не лише його заступника. Але й викликало нерозуміння з-боку соціально-свідомих черкащан.

– От цікаво, чи розуміють ті, хто вигадав і юридично оформив заборону зібрань на центральних площах Черкас до 25 січня, що вони скасували всі новорічні і різдвяні свята, ялинки, вертепи і т.д? – обурюється експерт Дослідницько-аналітичного центру \”Енігма\” Юрій Сас.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x