У Золотоноші визначили кращих серед працівників соцзахисту області

У Золотоноші визначили кращих серед працівників соцзахисту області

Одним із завдань виїзної колегії обласного департаменту соцзахисту населення було ознайомлення з досвідом Золотоніського міського центру надання со¬ціальних послуг. Узяти участь у цьому своєрідному семінарі, крім членів колегії ОДА, прибули керівники управлінь і територіальних центрів соціального захисту з різних районів Черкащини. Розповідає власний кореспондент «Нової Доби».

Із золотоніським досвідом допомоги вразливим прошаркам населення гостей познайомила директор терцентру Людмила Неліна. Вона влаштувала присутнім екскурсію закладом, який уміщує близько десятка відділень і функціональних кімнат. У відділенні соціальної адаптації зустрілися з одинокими людьми поважного віку, для яких центр став другою домівкою. Стареньких тут годують, їм перуть і ремонтують одяг та взуття, надають медичні послуги. У них свій ветеранський хор, можна пограти в шахи, подивитися телевізор чи просто поспілкуватися. У дитячому відділенні, розрахованому на 10 дітей, обслуговують 6 осіб персоналу. Діток із вадами розвитку навчають грамоти – сюди ходять 18 учителів розташованої неподалік загальноосвітньої школи. Спеціалісти, які тут працюють, беруться допомагати дітям із церебральним паралічем, епілепсією, синдромом Дауна й іншими недугами. Територіальний центр – на утриманні міського бюджету. Але багато чого роблять і купують за спонсорські кошти – від ремонтів і подарунків на свята до спецавтомобіля з підйомником для інвалідів.

Потім у залі Будинку дитячої творчості відбулося пленарне засідання. Вів його директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Михайло Скляров. Розглядали питання про роботу терцентрів з упровадження інноваційних методів роботи та реалізацію державної політики з допомоги незахищеним верствам населення й готовність стаціонарних відділень до роботи в холодну пору. Із доповіддю виступив заступник начальника департаменту Семен Радченко. Окрім похвали на адресу тих, у кого справи йдуть добре, зокрема Уманського терцентру, який, крім усього іншого, налагодив роботу університету третього віку, звучало й багато критики. А кого критикували вже не вперше, то обіцяли зробити щодо них організаційні висновки. У підсумку схвалили досвід роботи Чорнобаївського, Золотоніського й Уманського територіальних центрів соціальної допомоги (надання соціальних послуг) та вирішили притягти до дисциплінарної відповідальності керівника терцентру Черкаського району.
У роботі колегії також узяли участь заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Сергій Могилей та золотоніський міський голова Віталій Войцехівський.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x