Що можна порадити черкащанам, які опинилися без роботи?

Втрата роботи – не привід впадати у відчай. Перш за все радимо відвідати центр зайнятості. Служба зайнятості надасть відповідні поради і буде всебічно сприяти у підборі підходящої роботи.

Які ж перші кроки необхідно здійснити на шляху до успішного працевлаштування? Радить директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко.

По-перше, потрібно вирішити, яку саме роботу шукаєте. Для цього слід уважно визначити всі свої професійні вміння і навички та перелік професій, що їм відповідають.

По-друге, потрібно зібрати інформацію, де саме є можливість працевлаштуватись за визначеними професіями (спеціальностями). Для цього корисно скористатися інформацією центру зайнятості щодо наявності вакантних посад.

Особливо корисними для пошуку вакансій будуть:

​– поради друзів, знайомих та родичів;

– оголошення в газетах, журналах, на радіо та ТБ, Інтернет;

– безпосередні контакти з потенційними роботодавцями;

– відвідування ярмарок вакансій (професій), що періодично організовує центр зайнятості.

Під час збору цієї інформації радимо обов’язково вести записи, фіксуючи на папері необхідні адреси, телефони, ім’я, прізвища та посади керівників, які здійснюють прийом на роботу. Разом з тим слід пам’ятати, що телефоном потрібно користуватись тільки для збору інформації та з’ясування дати, часу та місця зустрічі з роботодавцем, але не для ведення переговорів щодо працевлаштування.

Безпосередня співбесіда з роботодавцем може стати завершальним етапом пошуку роботи. Тому до неї потрібно готуватись особливо ретельно. Під час бесіди важливе значення має пунктуальність, тактовність, впевненість, зовнішній вигляд та вигляд документів, що подаються; почуття власної гідності та доброзичливе ставлення до інших.

Корисні поради щодо пошуку роботи можна отримати з інформаційних папок, буклетів, що розміщені в профінформаційному секторі кожного центру зайнятості та в ході співбесіди із спеціалістом з профорієнтації.

ПОШУК РОБОТИ НЕ ЗАВЖДИ ПРОСТИЙ, АЛЕ НЕ ПОТРІБНО ВТРАЧАТИ НАДІЮ ЗА БУДЬ-ЯКИХ ОБСТАВИН.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x