Визначено переможців міського конкурсу «Мистецтво у віршах»

Визначено переможців міського конкурсу «Мистецтво у віршах»

Близько півсотні талановитих черкасців віком від 15 до 73 років узяли участь у першому міському конкурсі читців української поезії «Мистецтво у віршах», який відбувся у міському Будинку культури ім. І. Кулика. Організатором заходу стала викладач колегіуму «Берегиня», солістка жіночого вокального гурту «Буднітай» – Людмила Коломієць. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.
У конкурсі було представлено три номінації :

– декламація поезії класиків;

– декламація сучасної поезії;

– читання авторської поезії.

Зі сцени пролунали вірші на різні теми, серед яких і патріотичні, присвячені подіям в Україні. Приємно вразили конкурсанти своїми образами. Валентина Ломова була відзначена за яскравий костюм у народному стилі. Багато учасників читали вірші під музичний супровід, а також акомпанували собі на гітарі. Усі учасники були нагороджені подяками за участь у конкурсів.

У номінації «читання авторської поезії» першу нагороду отримав Петро Безпалий за твір «У сиву давнину», друге місце посів відомий у Черкасах режисер та культурний діяч Олександр Бондаренко з патріотичним віршем «Віночок з Майдану», який закінчив піснею. Третім місцем відзначили талановиту молоду поетесу Вікторію Самарську, виступ якої надзвичайно вразив журі. «Я розповім тобі…» Вікторія читала під музичний супровід романтичної мелодії.

У номінації «декламація поезії класиків» перемогу здобув студент фізичного факультету Черкаського національного університету – Ластівка Олександр. Хлопець дуже блискуче та проникливо продекламував уривок з поеми «Гайдамаки» Т.Г. Шевченка. Він не лише отримав першу нагороду у своїй номінації, а й став лауреатом Гран-прі, за одноголосним рішенням журі. Друге місце у цій категорії взяв Коробко Павло, студент Київського політехнічного інституту, який навчається за спеціальністю – прикладна фізика. Хлопець спеціально приїхав із Києва щоб узяти участь у конкурсі. Третім призером стала учениця 10-М класу черкаської ЗОШ №32 – Теслюк Марія.

У номінації «декламація сучасної поезії» з найвищими оцінками журі переміг Олексій Хуторний, журналіст громадського телебачення у м. Черкаси, який акомпанував собі на гітарі під власну мелодію. Друге місце отримала учениця Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №17 – Монархова Анастасія, яка читала вірш Л. Лєготаєва «Скажи дідусю…». Третє місце посіла Кононенко Анастасія, учениця Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №20 із твором Дмитра Павличка «Два майдани».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x