Черкаси можуть лишитися без води

Черкаси можуть лишитися без води

Справа на мільйони. Черкаси можуть лишитися без води. Усе нині в руках Феміди. \”Черкасиводоканал\” із \”Азотом\” досі з’ясовують стосунки по судах. На кону, нагадаю, майже 23 мільйони гривень. Стільки, за версією хімічного підприємства, йому завинило комунальне за очищення стоків.

Не мають своїх – користуються азотівськими. Ось ці очисні споруди приймають стоки з усіх Черкас. Ці очисні споруди – державні. Однак у безстроковій оренді в \”Азоту\”. Досі він на власний розсуд вирішував, скільки коштує користування ними. І це вже доведено в суді. \”Азот\” із \”Водоканалом\” там з’ясовують стосунки вже рік. Хімічне підприємство закидає комунальному борг у 23 мільйони гривень за очищення стоків. Та в суді виявилося, що в \”Азоту\” взагалі не було ліцензії на таку діяльність і його тариф не був затверджений профільною Нацкомісією.
Світлана Лісковець, заступник директора КП \”Черкасиводоканал\”: \”З першого липня ми маємо обґрунтовані економічно тарифи. З першого липня. Але цей новий тариф, який встановлений з першого липня він не передбачає погашення збитків минулих періодів. Там немає джерела для сплати цих 23 мільйонів гривень\”.

Це – заступниця директора \”Водоканалу\” розмірковує про рішення апеляційного суду. Першу інстанцію виграло комунальне підприємство. Договори між \”Азотом\” і \”Водоканалом\” місцевий суд визнав недійсними. А тому про борг не може бути й мови. Однак у столиці, де хімічне підприємство оскаржувало це рішення, постановили інакше. Усі договори там теж вважають не чинними, але 23 мільйони \”Азот\” таки має отримати від \”Водоканалу\”.
Ігор Грищенко, провідний юрисконсульт КП \”Черкасиводоканал\”: \”КП \”Черкасиводоканал\” оскаржило постанову до Вищого господарського суду, яка на сьогоднішній день, по суті, ще не розглядалася. На сьогоднішній день судова тяганина між \”Азотом\” і \”Черкасиводоканал\” триває\”.

Азотівці поступатися не збираються. На своїй сторінці у \”Фейсбуці\” начальник одного з цехів заводу, він же ще й депутат міськради, обурюється, що спірні мільйони досі не на рахунках \”Азоту\”.
Іван Сухарьков, депутат міської ради (фракція \”Рідне місто\”): \”У ПАТ \”Азот\” уже лицензия есть, и согласованная с НКРЕ цена, и даже решение суда. А \”Водоканал\” упорно не погашает задолженность за предыдущие 2 года. Фракция \”Рідного міста\” будет ставить вопрос о взаимоотношениях КП \”Водоканал\” и ПАТ \”Азот\” на комиссии ЖКХ и сессии\”.

Якщо суд таки стане на бік \”Азоту\”, Черкасам може загрожувати водний колапс, кажуть комунальники. \”Водоканал\” багато років працював за вкрай збитковими тарифами. Тому де в одну мить взяти 23 мільйони – тут просто не знають.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x