Серед харчовиків області найбільше збитків у виробників м’яса

Серед харчовиків області найбільше збитків у виробників м’яса

На сьогоднішній день діяльність з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів посідає лідируючі позиції в структурі промислового виробництва області, її стабільний розвиток і модернізація є щоденним завданням для більшості харчових підприємств. Харчова промисловість надзвичайно тісно пов’язана з сільським господарством, яке є головним постачальником сировини для неї. По обсягу валової продукції на одну особу область займає третє місце серед регіонів і виробляє 5,5 % загальнодержавного обсягу валової продукції сільського господарства, хоча користується 3,5% загальнодержавних площ сільськогосподарських угідь.

Сільськогосподарські товаровиробники області за січень-вересень 2014 р. виробили валової продукції по 8 247 грн. на одну особу, що майже вдвічі більше, ніж в цілому по країні. За вісім місяців поточного року підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів виробили та реалізували промислової продукції на 11 254 млн. грн., що становить більше 7 % від загального обсягу реалізації харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів по Україні.
За січень–вересень2014 р. порівняно з відповідним періодом попереднього року індекс промислової продукції на підприємствах виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів становив 96,3 %.Серед випуску основних видів продукції порівняно з січнем–вереснем попереднього року зросло виробництво: цукру – у 5,9 раза, молока і вершків сухих – у 2,1 раза, масла вершкового – на 49 %, пряників та виробів аналогічних – на 29 %, риби сушеної і в’яленої – на 28 %, олії соняшникової нерафінованої – на 16 %, тортів – на 9 %, молока рідкого обробленого – на 8 %.

Середньооблікова кількість штатних працівників на підприємствах по виробництву харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів із кількістю найманих рацівників 10 і більше осіб у січні–серпні поточного року склала 18,1 тис. осіб, або кожний третій працівник промисловості області. Середня заробітна плата штатного працівника становила 2 942 грн., що на 8,2% менше середнього показника по промисловості. Протягом І півріччя 2014 р. підприємствами з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 101,9 млн. грн. капітальних інвестицій, що на 51,3 % менше обсягу відповідного періоду попереднього року.

Підприємствами харчової промисловості освоєно 8,9% усіх загальнообласних капітальних інвестицій. Відносно капітальних вкладень, використаних у промисловості, їхня частка становила 43,1 %.

Про це «Нова Доба» дізналася в управлінні статистики в Черкаській області.

За І півріччя 2014 р. великі та середні підприємства області, які займаються виробництвом харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів, мали негативні фінансові результати – 702,7 млн. грн. збитків проти 140 млн. грн. прибутків за січень–червень 2013 р. Найбільші збитки понесли виробники м’яса та м’ясних продуктів – 328,2 млн. грн. збитків (за відповідний період попереднього року – 98,7 млн. грн. прибутків). Чи не єдиними, хто зміг досягнути покращення фінансових результатів, стали виробники продуктів борошномельно-круп’яної промисловості, крохмалів та крохмальних продуктів – 58,7 млн. грн. прибутків, що у 2,6 рази більше, ніж за січень–червень 2013 р.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x