Черкащанина Якова Надточія привітали з 90-річним ювілеєм

Черкащанина Якова Надточія привітали з 90-річним ювілеєм

Міська влада Черкас учора привітала цінними подарунками, квітами, а також вітальною листівкою за особистим підписом міського голови Сергія Одарича людину-легенду, відважного героя партизанського руху, учасника Великої Вітчизняної війни Якова Євдокимовича Надточія із 90-річним ювілеєм. Цього святкового дня оселя славетного черкасця була повна гостей – численні родичі, близькі, друзі, знайомі, колеги по роботі та громадській діяльності (чим довгий час займався ювіляр) йшли поздоровити Якова Євдокимовича з 90-річчям. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Варто відзначити, що Яков Євдокимович Надточій – шанована в Черкасах людина, якого поважають і цінують його земляки. Хоча, як сам розповідає, зараз його могло і не бути. Оскільки під час війни тричі розстрілювали військові противника. Вперше – тоді йому ледь виповнилось 16 років, наступні рази впритул наблизився до смерті під час війни, де зазнав серйозних поранень та втратив руку. Але Господь таки зберіг Якову Євдокимовичу життя, подарувавши довгі роки.

Яків Надточій народився на Черкащині в селі Мошни в 1924 році. Після закінчення школи – неповнолітнім – долучився до підпільної роботи в партизанському русі в загоні Савченка та Пальохи, допомагаючи нашій армії.
Пройшов Велику Вітчизняну війну, обороняючи наш край від ворога. Після перемоги радянських військ допомагав відбудовувати рідний край та здобував, так би мовити, «мирний» фах. По закінченню Смілянського технікуму харчової промисловості за направленням працював у латвійському місті Любава. Там же закінчив Республіканську партійну школу. Після чого за сімейними обставинами в 1954 році повернувся до Черкас.
Із того часу і донині Яків Євдокимович живе в нашому місті. Довгі роки працював в апараті облдержадміністрації, створив Черкаську районну Спілку організації ветеранів. Має гарну родину. На жаль, дружина Якова Євдокимовича не дожила до цих днів, але його серце і душу зігріває турбота люблячої доньки Тетяни, двох онуків і двох правнуків.
Примітно, що і дотепер славетний ювіляр веде активне громадське життя, є членом Ради міської організації ветеранів, постійно виступає з лекціями серед молоді, прищеплюючи патріотичне виховання та любов до рідної землі юним черкащанам.
У розмові щодо нинішньої ситуації в Україні Яків Євдокимович з гіркотою в серці зауважує, що під час Великої Вітчизняної війни йому довелось відвойовувати у ворога Іловайськ, Волноваху, Старобешеве та інші міста на Сході Україні. А не минуло й 70 років, як все повторюється знову.
Але Яків Євдокимович вірить у перемогу наший військ і бажає Україні єдності та миру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x