П’ять черкаських бібліотек виграли конкурс «Бібліотека – громада: відкритий простір»

П’ять черкаських бібліотек виграли конкурс «Бібліотека – громада: відкритий простір»

Нещодавно Всеукраїнська громадська організація «Українська бібліотечна асоціація» (УБА) оголошувала конкурсу «Бібліотека – громада: відкритий простір» за фінансової підтримки американського Фонду «Монсанто».Сьогодні вже відомі переможці цього конкурсу ними стали п’ять бібліотек Черкаської області:

Бібліотека селища Єрки, Катеринопільський район
Бібліотека села Балаклея, Смілянський район
Бібліотека села Гереженівка, Уманський район
Бібліотека села Кочержинці, Уманський район
Бібліотека села Степанки, Черкаський район.

За проектом «Бібліотека – громада: відкритий простір» ці сільські бібліотеки у листопаді 2014 р. будуть обладнані комп’ютерною та офісною технікою за підтримки Фонду «Монсанто», а користувачі бібліотек отримають безкоштовний доступ до Інтернету за підтримки органів місцевої влади та самоврядування. Також за проектом передбачено поповнення бібліотечних фондів книгами і періодичними виданнями.

Про це «Нова Доба» дізналася в Катеринопільській РДА.

Бібліотеки отримають: стаціонарний комп»ютер,системний блок,монітор,ноутбук, веб-камеру, вбудовану в ноутбук,багатофункціональний пристрій (принтер/копір/сканер), додаткове обладнання, клавіатуру, мишу (2 шт.), веб-камеру індивідуальну,аудіогарнітуру (2 шт.),Wi-F i розтер,пристрій безперебійного живлення та ліцензійне програмне забезпечення. У грудні 2014 р. на базі Головного тренінгового центру для бібліотекарів УБА (м. Київ) сільські бібліотекарі пройдуть перший 5-денний тренінг, на якому навчаться або удосконалять свої навички користування комп’ютерною технікою, ефективного використання інформаційних ресурсів та сервісів Інтернету, надання нових послуг фермерам та працівникам сільського господарства.
Щиро вітаю бібліотечних працівників Єрківської селищної бібліотеки №1 та наших колег з інших районів з перемогою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x