У Звенигородці дитячий парк продали бізнесмену за 40 тисяч гривень

У Звенигородці дитячий парк продали бізнесмену за 40 тисяч гривень

Вісім років тому місцева влада з аукціону продала 20 соток землі в центрі міста. Новим власником землі став приватний підприємець. Проте жителі, про оборудку дізналися лише нещодавно й не приховують свого обурення. Замість традиційних для парків каруселей і атракціонів, у центрі міста пустка. Про це кореспонденти «Нової Доби» дізналися на сайті громади Звенигородки.

– Майже 10 років тому із пропозицією привести зруйнований ще з часів перебудови парк, до міської ради звернувся приватний підприємець, – пояснює ситуацію, що турбує мешканців Звенигородки, міський голова Олександр Саєнко. – Міськрада погодилася здати територію в оренду на рік. Та по закінченні строку оренди бізнесмен звернувся до нас уже з новою пропозицією – викупити ділянку для того, щоб побудувати там парк відпочинку.

За словами мера, на той час (2004 рік) парк перебував у вкрай занедбаному стані. В місті не було облаштованих дитячих майданчиків, а в бюджеті міста – хронічна нестача коштів. Ділянка ж, на яку наклав око підприємець, за документами, належала до зони житлової забудови (передавати її у приватні руки можна за законом). Тож, для того щоб у місті з’явилося нове місце відпочинку та аби поповнити міську скарбницю ділянку продали на аукціоні. Й хоча участь у ньому брало троє претендентів, запропонував найбільшу суму, а значить виграв торги, саме той бізнесмен, що який вже мав розроблений план по облаштуванню парку.

– Рішення про передачу землі в центрі Звенигородки за адресю вул. Чорновола 31-А було прийнято свідомо на сесії міськради, – каже Олександр Саєнко. – До речі, ті депутати, які сьогодні підбурюють громаду з цього питання, хоча і кажуть що не знали про існування рішення про відчудження паркової зони, так само голосували «За». Все це документально підтверджено. За 20 соток землі приватник у 2005 році заплатив 40 тисяч гривень.

Наразі у справі розбирається обласна прокуратура. Головний аргумент обвинувачення полягає у тому, що землі рекреаційного призначення: сквери зокрема, парки – не підлягають продажу у власність громадян. Прокуратура вже двічі зверталася до суду з позовом про повернення парку у власність міста. Та Феміда обидва рази ставала на бік Звенигородських чиновників. Нині правоохоронці готують черговий позов до Верховного Суду. Але містяни у правосудді вже зневірились і ладні силою забрати землю з приватних рук.

– Сьогодні, коли дитячі майданчики встановлено чи не в кожному дворі питання облаштованого місця відпочинку для городян вже не стоїть так гостро, – каже міський голова. – Але міська влада не припиняє нагадувати підприємцю, що викупив землю, про невиконання його обіцянок і зобов’язань як інвестора. Він каже, що й досі не збудував парк, генплан якого, до речі, вже давно затверджено, через фінансові проблеми. Обіцяє облаштувати територію, щойно закінчиться судова тяганина по цьому питанні.

Мер Звенигородки запевняє, що не випускає це питання з поля свого зору. Якщо бізнесмен й надалі ігноруватиме свої зобов’язання, 20 соток землі у нього вилучать для суспільних потреб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x