8-річний черкащанин намалював свої права й підкорив журі всеукраїнського конкурсу

8-річний черкащанин намалював свої права й підкорив журі всеукраїнського конкурсу

8-річний черкащанин прославився на всю Україну. Хлопчик намалював свої права й потрапив до дванадцятки фіналістів усеукраїнського конкурсу. Його проводив «ЮНІСЕФ» спільно з «Укрпоштою». У конкурсі під назвою «Намалюй свої права» взяли участь більше шестисот дітей. Як і з повноцінних сімей, так і сироти, а також діти з особливими потребами. Що вони вважають найважливішим у житті – Вікторія Курченко розкаже.

Олександр Перехрест, фіналіст конкурсу: «Я в своєї мами на руках тут стиджу, а менша сестричка принесла мамі квіти. Я тут у такому українському костюмі, бо я ж українець».

Малюнок 8-річного Сашка повен символів. Яблуня, пояснює юний художник, поєднує родину в єдине ціле. Райдуга означає пізнання. А квіти – то щастя та любов. Уперше Сашко взяв пензля до рук ще у три роки. Відтоді своєю творчістю підкорив журі не лише українських конкурсів, а й міжнародних. У рідному Драбові хлопчик відвідує Школу мистецтв. Там і дізнався про новий конкурс.

Олександр Перехрест, фіналіст конкурсу: «Я намалював право на свою родину, що діти повинні бути зі своїми мамами, татами, сестричками, братиками. Що їх не треба роз’єднувати!».

Малюнок Сашка – один серед кращих. Організатори конкурсу кажуть: обирати було вкрай складно. Бо звідусіль отримали більше шести сотень робіт. Найчастіше на них – право на якісну освіту, на турботу дорослих та увагу до особливих діток.

Ілона Пономаренко, інженер зв’язку Черкаської дирекції УДППЗ «Укрпошта»: «Перш за все, конкурс задумувався для того, щоби діти могли саморозвиватися, а також для того, щоби привернути увагу до потреб дітей, щоби ми захищали їхні права, тому що дуже багато дітей писали й про те, щоби мати повноцінну сім’ю. І цими малюнками вони намагалися достукатися до дорослих».

За свої старання юні художники отримують цінні подарунки. Дванадцять фіналістів у столиці нагороджує особисто віце-прем’єр-міністр України. Цей конкурс проходить за його підтримки. Олександр Вілкул каже: нині на державному рівні проводять чимало заходів для підтримки дітей, зокрема, надають їм адресну допомогу.

Олександр Вілкул, віце-прем’єр-міністр України: «Особой поддержки требуют дети-инвалиды, и они имеют на это право, потому что, несмотря ни на что, они борются и хотят быть счастливыми. И мы, взрослые, должны им в этом помочь».

Дві кращі роботи зобразять на поштовій марці та художньому конверті «Укрпошти» вже наступного року. Малюнок Сашка та решти фіналістів демонструватимуть на всіляких виставках.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x