У Черкасах лікарі сімейної медицини підвищують кваліфікацію

У Черкасах лікарі сімейної медицини підвищують кваліфікацію

27 жовтня заступник директора департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА Олег Найдан узяв участь у відкритті курсів з підвищення кваліфікації лікарів загальної практики-сімейної медицини, терапевтів та реабілітологів з актуальних питань медико-соціальної експертизи та реабілітації. Захід проходив на базі КЗ «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи». Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті охорони здоров’я ОДА.
За словами головного лікаря Центру Владлена Лепського, основною метою проведення такого типу заходів є налагодження співпраці з усіма зацікавленими сторонами, які несуть відповідальність за реабілітацію людей, які мають групу інвалідності.

У ході заходу зі вступним словом виступив Олег Найдан. Зокрема, він наголосив актуальності обговорення питання щодо забезпечення якості експертизи як тимчасової, так і стійкої втрати працездатності на сучасному етапі реформування охорони здоров’я в області – від амбулаторії лікаря загальної практики – сімейної медицини, Центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги до Центру медико-соціальної експертизи.

– Міра відповідальності за якість медичного обстеження, своєчасність та обґрунтованість направлення громадян на медико-соціальну експертизу, в першу чергу, покладається на керівника лікувально-профілактичного закладу охорони здоров\’я. За таких умов зростає і роль, і відповідальність сімейного лікаря за експертизу тимчасової і стійкої втрати працездатності, – наголосив заступник директора департаменту. – Тому дуже важливо аби сімейні лікарі та фахівці Центру медико-соціальної експертизи працювали в одному напрямку, допомагаючи один одному.
Загалом, під час проведення курсів читали лекції з актуальних тем працівники Черкаського обласного центру медико-соціальної експертизи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x