Рятувальники з Черкас передали теплий одяг переселенцям

Рятувальники з Черкас передали теплий одяг переселенцям

В області триває активна робота по вирішенню соціальних проблем вимушених переселенців зі Сходу країни та АР Крим. У зв’язку з настанням холодної погоди збільшилась кількість першочергових проблем вимушених мігрантів, які потребують опалюваних приміщень та теплого одягу і взуття. Як свідчить досвід, значну роль у вирішенні цих проблем відіграє волонтерський рух та благочинність суспільства. Так, кілька тижнів в Управлінні ДСНС України у Черкаській області тривала акція по збору теплих речей для тимчасово переміщених осіб. Авто, завантажене одягом, взуттям, ковдрами та іграшками вирушило до міста Сміли, де знайшли прихисток вимушені мігранти з Донецької та Луганської областей. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ДСНС України в Черкаській області.

30 жовтня перевірити роботу регіонального штабу ДСНС України у Черкаській області прибув заступник директора Департаменту ресурсного забезпечення, полковник служби цивільного захисту Андрій Семенюк. Він провів робочу зустріч із головою Черкаської обласної адміністрації Юрієм Ткаченком, а також «зсередини» ознайомився з роботою регіонального штабу, який опікується вимушеними мігрантами.

Разом із заступником керівника регіонального штабу Сергієм Озераном, Андрій Семенюк відвідав Черкаський центр гостинності. Ознайомившись з роботою Центру, який забезпечує переселенців одягом, взуттям та харчами (усе це пожертви небайдужих черкащан), делегація рятувальників вирушила до Золотоноші, яка нині є одним із найбільших центрів перебування переселенців на Черкащині. Представники ДСНС зустрілися із мером міста Віталієм Войцехівським та обговорили проблемні питання забезпечення переселенців напередодні зимового періоду теплим житлом та речами першої необхідності.

По завершенню робочого візиту, представник центрального апарату ДСНС дав високу оцінку роботи регіонального штабу та наголосив на необхідності подальшого розвитку співпраці між усіма ланками системи цивільного захисту області у напрямку надання допомоги переселенцям.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x