Валентин Бадрак: «Путін не зупиниться»

Валентин Бадрак: «Путін не зупиниться»

Сьогодні письменник Валентин Бадрак презентував свій новий роман «Чистилище». Він писався протягом 7 років, проте закінчений у вересні цього року, саме перед книжковим форумом у Львові. Несподівано роман, що писався так довго, виявився дуже актуальним саме зараз.

Його герої – учасники війни в Афганістані, тож через них автор розповідає про таке явище, як поствоєнний синдром. Для нинішніх учасників АТО в Україні це буде нагальним питанням – як адаптуватися до мирного життя після перебування на передовій.

– Людина, що бере участь у війні, по суті вбиває під егідою держави. Полишивши театр військових дій, вона залишається психологічно готовою до вбивства. Звісно, тепер це вбивство вже не є освяченим боротьбою за рідну землю, а значить, є злочином, – сказав Валентин Бадрак на презентації своєї книги в прес-центрі «Нової Доби». – Як вберегтися від фатального кроку, не переступити межі дозволеного – це одна з сюжетних ліній роману.

Друга присвячена різноманітним духовним практикам, які й мають допомогти у подоланні різних життєвих проблем, зокрема, подоланню стереотипів, досягнення справжнього успіху й щастя, збереження фізичного й психологічного здоровя. Багато ідей, за зізнанням автора, він запозичив в Аюрведі, вченні йогів, деяких мислителів минулого і сучасності.

Як військовий експерт, Валентин Володимирович висловив свою думку щодо військових дій на сході країні (до речі, він входив до експертної групи, що розробила рекомендації для силових структур України «Як протистояти агресії Володимира Путіна»). Він вважає, що це не є антитерористичною операцією, а справжньою, хоч і не оголошеною офіційно, війною.

– Путін не зупиниться. Він українофоб, і не відмовиться від свого бажання підкорити Україну. З огляду на те, що наразі відбувається на Керченській переправі до Криму, можна передбачити, що Путін намагатиметься прокласти сухопутний шлях до півострова. Він не може дозволити Криму замерзнути і помирати з голоду – бо це буде ляпасом йому. Тому він мусить продовжувати війну. З іншого боку, якщо українці переконливо продемонструють свою здатність боронитися, своє прагнення відстояти рідний край (а вони вже їх демонструють), Путін не насмілиться зайти надто далеко. Уже зараз зрозуміло, що він орієнтується на східні й південні області, і не насмілюється йти в центральну Україну, приміром.

Наприкінці презентації автор вручив свій новий двотомник усім присутнім.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x