Юні дослідники космосу Черкащини – призери ХVІ Всеукраїнського колоквіуму школярів «Космос. Людина. Духовність»

Юні дослідники космосу Черкащини – призери ХVІ Всеукраїнського колоквіуму школярів «Космос. Людина. Духовність»

З 21 по 24 жовтня 2014 року Українським державним центром позашкільної освіти у місті Ужгороді на базі Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді був проведений ХVІ Всеукраїнський осінній колоквіум школярів «Космос. Людина. Духовність».

Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти й науки Черкаської ОДА.

Метою конкурсу є залучення дітей та учнівської молоді до вивчення науково-технічних проблем розвитку космосу, виявлення обдарованої молоді, розвиток творчих здібностей, популяризація знань про Всесвіт, а також підвищення інтересу до видатних вчених, які залишили слід у розвитку людства і космонавтики зокрема.

У колоквіумі взяли участь учні з 13 областей України: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Черкаської, Чернівецької, Хмельницької.
У рамках проведення колоквіуму юні науковці країни пройшли різнопрофільне тестування, представили свої наукові проекти у восьми секціях: «Космос у лабораторії», «Крізь простір і час», «Твої можливості, Людино», «Українці в космосі», «Суперкнига», «Кінець світу», «Лицар духу», «Краса врятує світ».

Юні дослідники обговорили проблеми космосу, космічну тематику в живописі, літературі, музиці, медико-біологічні та психологічні аспекти прихованих можливостей людського організму, поведінку людини в екстремальних умовах, письмові пам’ятки, теорії, наукові відкриття, що зберегли свою актуальність протягом віків.

Черкаську область представила команда станції юних техніків міста Умані у складі: Анастасії Баришнікової (9 клас), Віталія Гончара (11 клас) та Нікіти Шинкаренка (9 клас). Усі троє стали призерами і були нагороджені дипломами Українського державного центру позашкільної освіти ІІІ ступеня.

За активну роботу з обдарованими учнями та якісну підготовку їх до участі у Всеукраїнському колоквіумі школярів «Космос. Людина. Духовність» Грамотами Українського державного центру позашкільної освіти нагороджені наукові керівники (керівники гуртків СЮТ м.Умані) Уголькова С.Л., Кияновський Л.С. та Нікуліна Н.О.

Подарунком для всіх учасників Всеукраїнського колоквіуму стала подорож Закарпаттям, під час якої учні ознайомилися з історією та культурою старовинних міст Ужгород та Мукачів. Діти відвідали Мукачівський замок «Паланок» та Ужгородський замок. Програмою колоквіуму були також передбачені вечори спілкування та відпочинку.
Юні дослідники космосу Черкащини – призери ХVІ Всеукраїнського колоквіуму школярів «Космос. Людина. Духовність»
Такі інтелектуальні змагання, як Всеукраїнський колоквіум школярів «Космос. Людина. Духовність», сприяють створенню умов для розвитку обдарованих учнів, демонструють їм нові горизонти самоосвіти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x