В Умані червонохрестівці борються з інсультом

В Умані червонохрестівці борються з інсультом

Уманська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста щорічно залучає працівників патронажної служби до акції «Подбай про власне здоров’я, перевір артеріальний тиск», яка приурочена до Всесвітнього Дня боротьби з інсультом. Мета акції – профілактика виникнення захворювань та привернення уваги громадян до власного здоров\’я.

Окрім громадської організації Товариства Червоного Хреста на чолі з Валентиною Чорною, організатором заходів виступила КЗ «Уманський районний центр первинної медико-санітарної допомоги Уманської районної ради», який очолює Олександр Новаківський.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Протягом тижня медичні сестри Червоного Хреста в сільській місцевості, спільно з сільськими медиками, вимірювали тиск в односельчан, зокрема, в учителів, людей пенсійного віку, аграріїв, працівників сільських рад.

Медичні сестри міськрайонної організації Товариства при відвідуванні колективів, роздавали пам’ятки, проводили інформаційно-просвітницьку роботу щодо важливості контролю та нормалізації артеріального тиску, вимірювали тиск усім бажаючим та давали індивідуальні поради в залежності від результатів. Більше 1,5 тис. осіб скористалися цими безкоштовними послугами.

Профілактична акція триває. Працівники патронажної служби Уманської міськрайонної організації продовжують відвідувати колективи різних організацій та установ і пропонують перевірити артеріальний тиск.

Довідково:

За статистикою, Україна посідає одне з перших місць в Європі за показниками захворюваності та смертності від інсульту, що створює велике навантаження на систему охорони здоров’я, соціального забезпечення, економіку та все суспільство.

Щорічно понад 100 тисяч громадян України стають жертвами інсульту. Як свідчить статистика, лише 36 % громадян знають, що в них підвищений артеріальний тиск, а 60 % – страждають від його підвищення. Як стверджують спеціалісти, в 80 % випадків інсульту можна було б уникнути, якби люди приділяли увагу власному здоров\’ю, регулярно вимірювали свій тиск, адже після 40 років це має бути гігієнічною процедурою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x